Madonna +MP3

Annonse


Forbrukerådet vant nettnavn

Madonna +MP3En skøyer – og et selskap som driver butikk med å registrere andre bedrifters domene – var nylig i konflikt med Forbrukerrådet.

Selger navnet dyrt

Det israelske selskapet GoldNames sier fra seg domenenavnet forbrukerraadet.com. Til gjengjeld vil forbrukerrådet ikke anmelde selskapet til WIPO. Dette FN-organet megler når det gjelder uenigheter om nettnavn, og har flere ganger fratatt navnepirater domenenavn.

– Vi vil ikke betale utenforstående firmaer eller personer for vårt eget navn, sier avdelingsdirektør Irene Solberg til Forbrukerråadets egen nettavis.

Hardt mot hardt

– Vi betaler gjerne den pålagte registreringsavgiften til de som rettmessig registrerer domenenavn, men ikke til dem som bare er ute etter lettjente penger. Dette er en viktig prinsipiell sak. Derfor satte vi hardt mot hardt. Dessuten har rettighetsorganisasjonen WIPO og aktørene vært enige om at organisasjoner ikke skal registreres for kjøp og salg.

Annonse
I høst skulle Forbrukerrådet registrere en dot.com-adresse, og oppdaget at forbrukerradet.com var opptatt. – med både en og ta a’er.

Klaget inn saken

Forbrukerrådet klaget til WIPO (World Intellectual Property Organization) og forlangte å få navnet. Regjeringsadvokaten ble også bedt om hjelp. Advokatselskapet Deloitte & Touche ble bedt om hjelp til å utforme klagen.

GoldNames sa frivillig fra seg domenenavnet. Forutsetningen var at Forbrukerrådet ikke skulle forfølge saken i WIPO.

Gøy med skatteetaten

Når det gjelder den andre navnesnapperen er saken ikke avklart. Dette gjelder en mann som tidligere har registrert domenenavnene Skatteetaten og Legeforeningen. Han fylte sidene med det som Forbrukerrådets nettavis kaller et noe spesielt innhold.

Forbrukerrådet er heller ikke uvant med å få sin e-postadresse misbrukt. Tidligere i år var det et casiono på nett som bruke adressen for å markedsføre seg selv. Denne saken er anmeldt til politiet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse