Annonse


Kriger om dop i full 3D

Det var den amerikanske journalisten og forfatteren Frank Herbert som skapte den fantastiske Dune-verdenen. Han rakk å skrive seks bøker før han døde. Senere har sønnen Brian skrevet to gode oppfølgere på bakgrunn av farens etterlatte notater.

Hvis du liker sci-fi, er Dune-bøkene en besettende opplevelse. Vi har lest dem!

Styrer romskip med dop

Westwood lagde den opprinnelige Dune 2 i 1992. Seks år senere kom populære Dune 2000.Nå er det snart dags for »Emperor: Battle for Dune».

Der reiser du til ørkenplaneten Arrakis, – eller Dune. Der skjuler endeløse sanddyner gigantiske ormer og et verdifullt, avhengighetsskapende dop som de kaller krydder, – spillets eneste ressurs.Krigsmaskiner gjør seg klar til kamp.

Annonse
Etter en religionskrig er datamaskiner forbudt: «Du skal ikke skape maskiner i menneskets bilde». Navigatørene på de intergalaktiske romskipene bruker i stedet krydder for å kunne styre mellom stjernene!

Bli sjef i universet

Battle for Dune starter i år 10190. Keiseren er død og alle «husene» eller rasene i universet kjemper om keisertronen. Du har jobben som feltkommandør for ett av de tre husene Atreides, Harkonnen og Ordos.

Målet er å få kontroll over Arrakis og krydderet, vinne keisertronen og bli sjef i universet.

Utallige variasjonsmuligheter

Etter å ha valgt hus, kan du alliere deg et underhus: Ix, Fremen, Sardaukar, Tleilaxu eller The Guild. Da får du også tilgang til deres teknologi.

Hvert hus og underhus har mange forskjellige enheter, variasjonsmulighetene er utallige, og spillets gjenbruksverdi er stor.

Atreides, Harkonnen eller Ordos

Atreides fruktbare planet vektlegger kultur og blir styrt ut fra innbyggernes beste. Befolkningen er lojal, – og fryktede motstandere. De har en transportenhet som ikke bare kan »suge opp» egne styrker, men også fiender.

Harkonnens sterkt forurensede planet styres med jernneve av baron Harkonnen, som egenhendig dreper alle som går ham i mot. De svikefulle soldatene disponerer en katapult som kaster dødelig gift over slagmarken.

Ordos’ iskledte planet ledes av et våpensmugler-kartell av. De anarkistiske soldatene har lett for å desertere. Krig om herredømmet over Arrakis og krydderet.Deres farligste våpen er en edderkoppliknende enhet som graver seg ned i sanden og faller fienden i ryggen.

Fremen, Sardaukar, Ix, Tleilaxu eller The Guild

Fremen er Arrakis’ urbefolkning som bor i underjordiske oaser og kan kontrollere de enorme sandormene. Keiserens elitestyrker Sardaukar samarbeider gjerne med Fremen. The Guild styrer den integalaktiske transporten med sine dop-avhengige navigatorer.

Ix’s fascistiske våpenhandlere selger høyteknologiske supervåpen. Tleilaxu avskyr maskiner, men gjenoppliver døde og kloner mennesker.
Battle for Dune byr sannelig på et herlig univers!

Et liv etter døden

Strategispillet åpner for mange variasjoner: Allianser mellom 3 hus og 5 underhus med spill på 4 planeter, 33 territorier, og over 100 tilfeldig genererte oppdrag.

Dessuten kan du fortsette å spille, selv om du taper et slag. Du får en ny sjanse når de andre husene fortsetter å krige mot hverandre.
Alternativt kan du trekke tilbake dine styrker når du har nådd et mål, for så å konsentrere deg om nye oppgaver.

Kommer neste år

Alle fans av Frank Herberts fantastiske verdener ser med spenning fram til »Emperor: Battle for Dune» i full 3D. Spillet skal i følge Westwood Studios være leveringsklart i begynnelsen av 2001. Noen mer presis dato har vi ennå ikke fått.

Battle for Dune skal både kunne spilles solo, og multiplayer via lokalnett eller via Westwood Online.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse