Ikea

Annonse


IKEA bak ny mobiloperatør

IkeaMobyson er et nytt mobilselskap som leier nettkapasitet fra Telenor. Planen er å ta abonnenter fra dagens etablerte selskap ved å tilby et rikt spekter av mobile underholdningstjenester i tillegg til tradisjonell mobiltelefoni.

Målgruppen er mobilbrukere i alderen 17 til 32 år. Forretningsideen er å gi disse tjenester de trenger via mobiltelefonen. Mobyson mener målgruppen er på 840.000 personer i Norge.

Vil etablere seg i Norden

Etter å ha etablert seg i Norge forberedes nå videre lanseringer. Først i Sverige. Deretter er det resten av Norden som skal erobres.

De fire nye investorene som går solid inn i selskapet er Inter IKEA-eide Catella Fonder, islandske Kaupthing Investment Bank, Livsförsäkringsaktiebolaget Skandia og amerikanske Trident Capital.

Annonse
Rettet plassering

– Mobyson tilbyr et meget interessant forretningskonsept innenfor mobilt Internett, og fokuserer på en målgruppe som ligger i forkant når det gjelder å ta i bruk nye mobile tjenester. Det å investere i Mobyson er helt i tråd med vår strategi om å investere i nordiske wireless-selskap med en global forretningsmodell, sier Talbott Simonds, Vice President i Trident Capital.

Trident Capital er et USA basert venture capital selskap med hovedkontor i Palo Alto, California. De har en forvaltningskapital på mer enn 9 milliarder norske kroner og selskapet holder nå på å etablere sitt femte fond.

Sterkt nettverk

Mobyson hadde allerede ved etablering meget sterke eiere i form av Start up factory, hvor Wallenberg-eide Investor og Softbank er hovedaksjonærer, og Carnegie Startup Fund.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse