Annonse


Red Alert 2, flopp eller mesterverk?

Mange har ventet på C&C: Red Alert 2 med store forventninger. Dag H. leste ITavisens forhåndsomtale. Han forteller:

– I dag ble Red Alert 2 sluppet i butikkene. Hipp, hipp, hurra!!! Siden jeg fikk lønning i går, droppet jeg lunsjen, og kjørte til Ram & Rom i Bogstadveien for å skaffe meg det etterlengtede spillet. Jeg parkerte ulovlig (meget ulovlig) og styrtet heseblesende inn i butikken.

Bortgjemt innerst i hjørnet sto RA2 med samme slags cover som DVD-filmer. Prislappen viste 499 kroner. Litt dyrt, – men jeg har ventet lenge. På vei til kassen, oppdaget jeg en liten »sneip» som sto og spilte RA2 på en PC i butikken.

Kult, dette må jeg se på! Men er det RA2 eller Tiberian Sun? Jeg ble stående og titte i noen minutter.

Annonse
Hvis du tror at jeg løp til kassa, betalte og kjørte hjem i 100 for å sykemelde meg neste uke, så tar du feil!!!! Jeg satte derimot spillet pent på plass i hylla, kjørte til jobben, og spekulerte på om jeg skal saksøke Westwood for bortkastet spisepause 🙁

Årsaken er at RA2 er identisk med RA1 og Tiberian Sun. Grafikken er ikke bedre, gameplayet er likt. Fortsatt var det var gull og gems som skulle samles inn. Hvor ble det av olja? Husker dere Harvester killing? Game over! Det gjør jeg 🙁

Riktignok var det noen nye units (skulle bare mangle), men ellers var alt som før. Ikke noe WOW over det jeg så.

Når jeg kommer hjem i kveld blir det “Age of Kings 2: The Conquerors”. Der jeg kan fordele Wood-Stein-Gull og mat. Bra grafikk, og meget bra gameplay! RA2 blir det lenge til at jeg spiller. At spillet ikke er i 3D er helt greit, men at Westwood ikke har klart noe bedre enn dette på fire år, er utrolig.

– Jeg digget RA1 over alt på denne jord, men dette var en nedtur. Jeg venter på C&C-spillet “Renegade”, men til da vil jeg kose meg med AoK 2: The Conquerors, skriver en skuffet Dag H. til ITavisen.

Gamers Depot: 5,5 av 6

De aller første anmeldelsene av Red Alert 2 har begynt å tikke inn. De første er udelt positive: Gamers Depot gir RA2 5,5 av 6 spyttdråper (noe å sikle etter). – Gå og kjøp dette spillet!

RA2 tilfredsstiller de som ikke er fornøyd med å krige strategi med bare spydkastere (»host» Age of Empires »host»), men som virkelig vil »kick some serious ass».

RA2-grafikken rager langt over alt Westwood tidligere har gjort, skriver Gamers Depot.

IGN PC: 9,3 av 10

IGN PC gir spillet 9,3 i karakter og er spesielt fornøyd med gameplayet:
– Flott tempo, flott balanse, flott implementering. Alt i alt, det beste strategispillet på markedet, skriver IGN PC.

Anmelderen er begeistret for presentasjonen og spillets gjenbruksverdi. Både grafikk og lyd får 8 poeng: – Grafikken er kraftig forbedret i forhold til Tiberian Sun. Animasjonene og effektene er spektakulære, skriver IGN PC.

Gamecenter: 8 av 10

Gamecenter gir RA2 8 poeng: Spillet er avhengighetsskapende, handlingen forgår i raskt tempo, våpnene er kraftige, den kunstig intelligensen har peiling og enhetene er godt balanserte.

Anmelderen synes imidlertid at spillet preges av manglende nyskaping, og kritiserer at spillet bruker så lang på å laste mellom øktene. Manglende formasjoner er også et minus. – C&C-fans blir ikke skuffet, men det blir de som ønsker seg noe helt nytt, skriver Gamecenter.

Flere anmeldelser

De nærmeste dagene vil det dukke opp mange anmeldelser av Red Alert 2. Noen vil være like positive som Gamers Depot, IGN PC, Gamecenter, – andre like kritiske som vår skuffende leser Dag H. som fortsatt spiller AoK 2: The Conquerors.

Få med deg ITavisen.nos anmeldelse. Den kommer snart.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse