Annonse


Casio med lavpriskamera

I Japan går prisen under den under den magiske grensen 10.000 yen. Forventet pris i USA er om lag 90 dollar, men det er uklart hva prisen ville blitt i Norge.

Det er faktisk første gang en av de store japanske elektronikkprodusentene leverer et digitalt kamera i denne prisklassen. Det har en oppløsning som fyller en standard 14 tommers skjer og har en bildestørrelse på 300.000 pixel.

For lite til norske forbrukere

Produktsjef Morten Grude i Casinus, som tar inn Casio til det norske markedet, regner ikke med at kameraet kommer på det norske markedet.

– Norske forbrukere etterspør kameraer med en oppløsning på minst 1.3 millioner pixler. De vil gjerne ha muligheten for å skrive ut med rimelig kvalitet på standardformatene, sier Grude.

Annonse
Grude viser til at norske forbrukere har tradisjon med fotoalbum i familiesammenheng. I USA og Japan har ikke markedene samme krav til fotokvalitet.

Mot lavere prisnivå

I Norge har en del utgående og enkle kameramodeller med 1,3 millioner pixler blitt solgt for om lag 2.500.- kroner.

Casio LV-10 kommer som sagt med en oppløsning som passer for en standard 14 tommers skjerm. Oppløsningen er 640 x 480 pixler, men kan kjøres ned til halvparten (320 x 240). Med den største oppløsningen er det plass til 60 bilder på minnet, som er innebygget og på 4 megabyte.

Kameraet drives av to vanlige AA-batterier, og de skal holde til om lag 900 bilder. Kameraet veier om lag 120 gram.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse