Opera logo

Annonse


Sug etter Opera-nettleser

Opera logoI hele IT-bransjen sliter en rekke selskaper og trenden er slanking av staben og store innsparinger. I Opera Software er situasjonen motsatt.

Det norske nettleserselskapet opplever en enorm interesse og etterspørsel etter sitt produkt, og det er markedet for trådløse enheter og embedded løsninger som ønsker å integrere den norske nettleseren.

Må si nei til kunder

Torsdag satte selskapet inn en annonse i norske aviser, der de søker etter 19 nye medarbeidere.

– I dag må vi si nei til en rekke kunder fordi etterspørselen etter vårt produkt er så stort. At vi nå søker etter nye medarbeidere er en del vår generelle vekstplan, Men vi trenger ytterligere flere ansatte i tiden som kommer, forteller markedsdirektør Rolf Assev i Opera Software til ITavisen.no.

Annonse
Mangel på Linux-utviklere

Det er særlig utviklere innen embedded Linux-løsninger som ønsker å benytte Operas nettleser i sine produkter.

– Hadde det stått ti Linux-utviklere å banket på døren hadde vi ansatt dem alle umiddelbart, sier Assev.

Han benekter at Opera har helt nye prosjektet på gang, for akkurat nå jobbes det hardt for å levere til eksiterende kunder.

Tidligere i sommer uttalte Assev, at det var på det voksende Linux-markedet han håpet nettleseren ville få fotfeste, og det gikk akkurat som Opera ønsket.

Telefoner med Opera

I løpet av siste halvåret har Opera inngått en rekke avtaler, der i blant med Ericsson. På Ericssons kommende trådløse Screenphone med Linux, vil vi også finne Operas nettleser.

Også det sørkoreanske selskapet PalmPalm integrerer Opera på sine trådløse embedded-løsniger med Linux operativsystem. I Norge finner vi selskapet ScreenMedia som utvikler telefonen FreePad med Linux og Opera.

Nytt kontor i Silicon Valley

I dag har Opera 70 ansatte, i tre ulike land. Hovedkontoret ligger i Oslo, men i disse dager er det andre USA-kontoret i ferd med å etableres i Silicon Valley.

Selv om selskapet nå har to kontorer i USA, forsikrer Assev at hovedkontoret fremdeles vil være i Oslo.

Opera nettleser har fått et rykte på seg for å være den minste, raskeste og mest fleksible nettleseren i markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse