Annonse


SPILLTEST: Star Trek: Voyager – Elite Force

– “Captain, it appears to be some kind of subpositronic tridimensional protoplasmer firstperson subspace continuum adventure game”

Star Trek-fenomenet har ikke akkurat gjort så mye ut av seg på spillfronten. Titlene har vært få, og lite å hoppe i taket over. Derfor er det en lettelse å se at forbannelsen er brutt, og at Star Trek: Voyager – Elite Force faktisk har blitt et overraskende godt spill, full av action og spenning.

Det er altså spillteknologien fra Quake III som brukes her. Grafikken og de gode script-mulighetene har overbevist utviklerne i Raven Software til å også å bruke denne 3D-motoren ikke bare til selve spillet, men også til de cinematiske sekvenser mellom oppdragene.

Heldigvis ser det hele meget pent ut, og Star Trek-følelsen blir gjenskapt til godt over ståkarakter.

Annonse
Godt gjennomført

Handlingen er naturligvis satt i Star Trek-universet, og du spiller Munro, et av medlemmene i en spesiell “Elite Force” ombord på stjerneskipet Voyager. Du velger selv om Munro er mann eller kvinne (Star Trek skal jo alltid være så politisk korrekt).

Tidlig i spillet havner Voyager i trøbbel, og da er det naturligvis Elite Force som blir sendt ut på diverse “away missions” for å ordne opp. Her får man møte kjente og mindre kjente raser fra Star Trek, inkludert den skumle Borg, krigersk Vulcans, og en rekke andre.

Mange av besetningsmedlemmene fra Voyager er med i spillet, inkludert kaptein Janeway, Tuvac, og seerfavoritten Seven of Nine.

En fin touch er at stemmene til flere av disse faktisk blir lest av skuespillerne fra TV-serien. Trekkies vil også sette pris på mulighetene til å vandre rundt og utforske Voyager, eller springe rundt på brua og plage folk.

Oppdragene varierer både i lengde og vanskelighetsgrad, men er stort sett underholdende og utfordrende. Ofte må man bruke list og snike seg forbi mostanderne – hvis man da ikke har veldig lyst til gå amok med alle de spennende våpnene navngitt på tradisjonelt uforståelig Star Trek-vis.

Et “must ” for Trekkies

Quake III er jo egentlig bare et multiplayer-spill, og      naturligvis har man også lagt inn mulighet for å spille med eller mot andre over nettverk i Voyager – Elite Force.

Her kommer holo-decket ombord på Voyager kommer godt med, som kan skape all slags settinger, fra f.eks ville-vesten og middelalderen, og lar deg spille enten som mannskap på Voyager eller som alien eller Borg.

For Trekkies med PC er Star Trek: Voyager – Elite Force egentlig ikke noe særlig å diskutere: du bare må springe ut å kjøpe det! Nå! Andre normale og fornuftig spillere vil nok også finne litt av hvert å glede seg over her – og har man allerede spilt gjennom Deus Ex, så hvorfor ikke?

Spillets offisielle hjemmesider finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse