Annonse


Lag dine egne i-mode sider

Wapprofit har lansert en gratis SDK (software developer kit) som hvem som kan bruke til å lage tjenester og hjemmesider for i-Mode, den populære japanske mobile Internettjenesten.

i-Mode Editor v1.0 inneholder også en emulator, som du kan bruke til å forhåndsvise i-mode tjenester. Et vesentlig poeng her er at ingen europeiske operatører i dag tilbyr i-Mode som tjeneste. Derfor finnes det heller ingen i-Mode telefoner på markedet her.

Bruk i-Mode på HTML-telefoner

Wapprofit mener riktignok bare at det er et spørsmål om tid, og at utviklere i mellomtiden kan lage tjenester for visning på telefoner med HTML-leser.

– Det mange ikke vet, er at cHTML (programmeringsspråket for i-Mode) er 85% HTML-kode, og derfor vil mobiltelefoner som Sony CMD-Z5 og Benefon Q fungere som i-Mode terminaler med 15% redusert funksjonalitet, sier Peter Bellew i Wapprofit.com.

Annonse
Siden SDK-en ble lansert forrige uke, har Wapprofit mottatt masse feedback fra folk som allerede har laget sine tjenester, og vil derfor sette opp en europeisk i-Mode portal.

– Det er det som er så fint med i-Mode: du trenger ingen fancye gatewayer, og tjenestene kan hostes på vanlige webservere. Vi hoster gjerne tjenester for de som trenger det, sier Bellew. i-Mode Editor skjermbilde

Enklere å programmere enn wap

Men er i-Modes inntog i Europa egentlig noe å rope hurra for? Det mener i hvert fall Wapprofit, til tross for navnet på selskapet.

– Hvem som helst med en grunnleggende forståelse av HTML vil raskt og enkelt kunne forstå og lage innhold for i-Mode. Koden er også mye mer tilgivelig enn WML og HDML. Vi vet jo at en aldri så liten feil i WML-programmeringen fører til at siden ikke vil fungere, eller i verste fall at telefonen kræsjer. Slik er ikke i-mode, sier Bellew til Wapland.no

i-Mode Editor kan du laste ned fra www.wapprofit.com:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse