Annonse


Gratis sikkerhetssjekk online

Når du kobler deg opp til Symantec Security Check, sørger verktøyet automatisk for å analysere PC-en din og foreslå tiltak.

De anbefalte botemidlene er som regel Symantec-produkter, men nettstedet foreslår også konkurrerende produkter.
Tjenesten er tilgjengelig hos www.symantec.com/securitycheck/.

Bare Explorer

For å dra nytte av alle Symantec-tjenestene, må PC-en bruke Microsoft Internet Explorer 4.0 eller 5.0. Noen tjenester er imidlertid også tilgjengelig med Netscape.
Etter en bekreftelse, nedlastes en sporingsfil (som slettes etter bruk) og et ActiveX-program til PC-en.

Skalk alle luker!

Hacker-beskyttelsen undersøker om PC-en har åpne porter som hackere kan utnytte for å få tilgang via Internett. Den skanner dessuten systemet for å oppdage eventuelle trojanske hester (ondsinnede programmer som utgir seg for andre applikasjoner som kan åpne porter).

Annonse
Vaksiner mot virus!

Virus-beskyttelsen sjekker hva slags antivirusprogram du bruker, og om det er oppdatert med de siste anti-virusfilene. Hvis ikke, foreslår det at du anskaffer Norton AntiVirus 2001.

Dette antivirusprogrammet tilbyr regelmessige antivirus-oppdateringer: Første år er det gratis, deretter koster det bare 40 kroner i året.

Tett lekkasjer!

Persondatabeskyttelsen sjekker om nettleseren gir uvedkommende informasjon om hvilke nettsteder du besøker. Når du går fra ett nettsted til et annet, avkrever nemlig det nye nettstedet ofte informasjon om hvor du kommer fra.

Tilsvarende tilbud

Symantec er ikke alene med online sikkerhetssjekk: Shields Up, HackerWhacker og Secure-Me-Automated Security Testing er liknende tjenester.

Få programleverandører er imidlertid så velrenommert som Symantec, og den gratis sikkerhetssjekken gir dessuten verdifull bakgrunnsinformasjon om PC-en din.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse