Annonse


Vil kapre europeiske e-boklesere

Amerikanske eBook er blitt solgt i hjemlandet i to år, men produsenten Gemstar mener at det europeiske markedet er modent nok for å gjøre et fremstøt for å kapre markedsandeler.

Fra og med neste sommer starter salget av neste generasjon av de elektroniske bøkene i Tyskland. Hvis lanseringen går etter planen skal produktet ut til resten av Europa.

Gemstar overtok eBook i januar, og siktet øyeblikkelig inn mot det de oppfattet som et modent europeisk markedet.

Siden de første modellene nådde det tyske markedet i juni er bare 500 blitt solgt, men produsentene hevder at markedet er i ferd med å våkne.

Annonse
– E-handelsutviklingen i Europa ligger etter USA, og europeiske foreleggere er svært modne institusjoner som beveger- og endrer seg langsomt, forklarer Gemstar-talsmann Gerd Ribbeck.

Selskapet har likevel maktet å hanke inn 500 titler fra 70 internasjonale forlagshus.

Men selv om foreleggerne åpner kranene for elektroniske utgaver av sine titler, har de liten tro på at det ligger et kjempemarked som bare venter på å høstes.

– Det kan være en fremtid for elektronisk publisering, men ikke for eboken som vi kjenner den i dag, sier leder for det tyske forlaget Suhrkamp, Philip Roeder. Suhrkamp leverer elleve titler til eBook.

Også norske litteraturhungrige har sjansen til å teste ebøker. Tidligere i år lanserte Aschehoug flere titler i Microsofts lomme-PC-format, og De Norske Bokklubbene varslet i forrige uke at medlemmene får e-boklesere gratis dersom de kjøper et visst antall utgivelser.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse