Annonse


Vi prøver Mars-telefonen

Mars er liten, men noe tung til å være en moderne WAP-telefon. Med en vekt på 115 gram ligger den et stykke bak teten, uten at vi umidelbart kan se hva vi har igjen for dette. Vi får for eksempel ikke noen større skjerm.

Uansett, telefonen ligger behagelig i hånden.

Snacks og Nintendo

Mars har noe merkelig forførende over seg. Jeg tenkte ikke så mye over det til å begynne med, men tanken er kommet snikende. Jeg nøler med å si det, men telefonen minner litt om en snacksize-utgave av sjokoladen med samme navn.

Annonse
Tastene er litt gummiaktige og vanskelige å betjene – jeg får assosiasjoner til tidlig 80-talls Nintendo. Det vi alltid være litt uvant med tastene på nye telefoner, men jeg ble ganske raskt vant til disse. Men nok en gang; du kommer ikke utenom tastaturlåsen, ettersom tastene er svært følsomme.

Du kan bytte tastatur og batterideksler, og utvalget spenner over alt fra edruelig grått, til enkelte svært så friske purpur og blåfarger. Det finnes også gummitrekk til telefonen, og disse settes utenpå på samme måte som du trekker kalosjer utenpå skoene. Trekkene beskytter mot bruk og gir telefonen særpreg. Så er du ute etter en telefon som matcher iMac’en din, så er dette definitivt alternativet.

Funksjonene

Hva funksjoner angår er Mars som tidligere Trium-telefoner. Det betyr en del brukbar grafikk og hele spekteret av funksjoner, inklusive Tegic T9 prediktiv tekstinput for å få fart på SMS-meldingene. Telefonen har vibrasjonsalarm og et par spill. Spillene er utstyrt med øredøvende lydeffekter som virkelig kommer til sin rett når du bruker telefonens innbygde handsfree-løsning.

Begrensningene ligger i antallet ringetoner. Når du kan gjøre telefonen mer personlig med deksler vil du sikkert også ønske å velge en personlig ringelyd. Du kan velge mellom ti ulike melodier eller skrive inn din egen, men å laste ned siste hit fra Vengaboys er det bare å glemme.WAP-leseren virket OK. Drevne wappere vil sikkert ønske seg en større skjerm, og på sikt også WAP 1.2. Nå er dette uansett ikke telefonen for de mest teknofile. Muligheten for å lagre 10 bokmerker i uansett ikke så verst.Så hvorfor skulle du ønske deg denne telefonen? Det måtte være for utseendet. Telefonen er attraktiv, og med mindre du foretrekker det diskrete designet som kjennetegner en del av topptelefonene er dette en av de stiligste telefonene du kan få.Trium Geo

Operatørene bestemmer

Om Mars også vil komme til Norge avhenger av teleoperatørene. Selskapet Tele og Samband as, som importerer Trium til Norge, sier de er i dialog med flere av operatørene. Uten avtale om subsidiering har det ingen hensikt å importere telefonene. Dette er årsaken til at det i dag ikke finnes en eneste Trium til salgs i Norge (med forbehold om at noen kan sitte med utgåtte modeller).

Men Mitsubishi har allerede satset mye på fremtidens mobile nett, og GPRS-telefonen Trium GEO (til høyre) testes nå i Norge. Tele og Samband karakteriserer denne modellen som veldig aktuell for Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse