Annonse


Protest mot Norid

– Det er massiv misnøye med Norid, men det har ikke vært noe forum som har samordnet erfaringer, sier initiativtakeren Ole Hovengen til Dagens Næringsliv.

Norid er registreringstjenesten for DNS-toppnivådomenet.no. Tjenesten er delegert til UNINETT av IANA, (Internet Assigned Numbers Authority), og drives i forståelse med det norske Post- og teletilsynet.

Protestopprop

Hovengen har han opprettet foreningen og nettstedet xNorid, som både har navnelikhet og designlikhet med den offisielle siden til Norid.

På xNorid.no fremfører han følgende:

Annonse




«Er du blant oss som føler seg forskjellsbehandlet eller på annen måte krenket av Norid – det norske regimet for domeneregistrering? Eller er du bare opptatt av at Forvaltningen skal følge Loven? Da er xNorid en forening for deg!»

I følge DN går Ole Hovengens misnøye blant annet ut på at han ikke fikk domenenavnet tv.no på sitt firma Trøstende Vekkelsesmøter. Etter at forbudet mot generelle domenenavn ble opphevet fikk i stedet Alaska Kommersielle TV-senter dette domenet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse