Annonse


Følsom skjerm blir tegneplate

Selskapet Wacom er allerede kjent for en rekke produkter som retter seg spesielt mot illustratører, kunstnere og designere. For denne gruppen må tegneplaten være et kjærkomment alternativ til eksisterende maskinverktøy.

Som vi vet er det ikke alltid enkelt å koordinere en hånd med øye, og mange synes det er nærmest umulig å overføre hver detalj av arbeidet, ved hjelp av en mus.

TFT-skjerm

Skjermen med tegnemuligheter har fått navnet PL-500. Produktet består av en flat TFT-skjerm og en trykkfølsom penn. Skjermen har en oppløsning på 1024×768 billedpunkter, et fargedyp på 24 biter og kan kobles til maskinen via USB- eller DVI-porten.

Med tegneplaten følger også Corel Painter Classic, Wacom Pen Tools, Cuber-sign og Paragraph Pen Office SE. Musen er selvsagt fullstendig overflødig, da alle funksjoner kan aktiveres med pennen.

Annonse
Dyr moro

Flere produsenter er ventet å komme med, eller har lansert trykkfølsomme skjermer denne sesongen. Et problem har vært det store underskuddet på flatskjermer i markedet, noe som har medført forsinkelse på mange nye produkter. Nå er imidlertid prisene på vei nedover.

Prisantydningen på PL-500 lover ikke spesielt godt dersom du jobber i en bedrift som sparer. Cirka 33.000 kroner regner man med at moroa vil koste, men så er det også først og fremst beregnet på profesjonelle.

Produktet er ikke plattformuavhengig, men er tilpasset Windows 98 og 2000, samt Mac OS 8.51 og nyere.

Mye kan tyde på at PL-500 har potensialet til å bli en hit, men da må prisen presses atskillig ned.

Les mer på Wacoms hjemmeside

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse