Annonse


Nettstyrt robot er med på festen

At du kan overvåke dine omgivelser via kameraer og mikrofoner tilknyttet Internett er ikke noe nytt. Men at utstyret nå gjøres trådløst åpner jo for en del nye muligheter. iRobot-LE kan være vakthund hjemme mens du er på jobb.

Er det noe du ønsker å sjekke er det bare å kjøre dingsen på plass og vri hodet i riktig retning. På skjermen din får du se det samme som dingsen ser, i tillegg til at du kan lytte via robotens innbygde mikrofoner.

Dårlig vakbikkje

Noen stor vakthund blir dingsen neppe. Jeg kan vanskelig tenke meg at eventuelle innbruddstyver blir hvite av skrekk når iRobot-LE kommer kjørende for å se hva som foregår. Dingsen kan klatre i trapper, men jeg tviler på at du kan lære den å åpne dører.

Annonse
iRobot, som lager dingsen, mener selv den egner seg ypperlig for kjeledyreiere som ønsker å se hvordan dyret har det når de selv er borte. Dessuten kan du overvåke barnevakten for å se om hun gir barna det stellet de skal ha, eller du bare ønsker å si hei, skriver iRobot på sine hjemmesider.

Til hverdag og fest

Og det blir bare bedre: Du skal ha et familieselskap, men fetter Alf kan ikke komme. Ikke noe problem – du lar ham selvsagt logge seg til iRobot-LE! Dermed kan han være med på festen og delta i samtalen, selv om han sitter hjemme! Sikkert kjempekoselig for fetter Alf som sitter limt til PC-en, mens tante forsøker å fore iRobot-LE med kremkaker…

Heller ikke de gamle kan klare seg uten en iRobot-LE. Bare tenk så glade de blir når blikkboksen kommer kjørende for å holde dem med selskap….iRobot 2

*BANG* Stopp, ellers skyter jeg

iRobot-LE har som du sikkert skjønner et hav av muligheter. Personlig venter jeg bare på at den skal få tilleggsfunksjoner som fjernstyrte armer. Da kunne den jo ta noen ubehagelige jobber som å bære ut søppel eller plukke opp etter bikkja. Men siden dingsen er amerikansk er det vel nærliggende å tro at den vil bli utstyrt med skytevåpen først…

Her er noen tekniske data for iRobot-LE:

 • AMD K6-2 450 MHz prosessor
 • 64 MB SDRAM
 • 6GB IDE harddisk
 • Linux 2.2 Operativ system
 • Netscape nettleser
 • Apache-SSL web server med 128-bit RSA kryptering
 • Kan kobles til ekstern skjerm, keyboard, mus eller joystick
 • 24x CDROM (tilleggsutstyr)
 • Digitalt Video Camera
 • Pan kontroll – 180°
 • Tilt kontroll -180°

 • Justerbar kamerahøyde (kan se oppå bord)
 • Video display over the Internet
 • (2) Stereo høytalere (tilsammen 6W)
 • mikrofon
 • 16 bit lydkort- “CD-kvalitet stereo lyd”
 • Sonar sensor for orientering og detektering av hindringer
 • Infrarød avstandsmåler for registrering av trapper og hindere.
 • Støtsensorer i front og hekk.
 • Tilt sensorer for 3D-orientering
 • Temperaturmåler
 • Batterivarsler

  ”Dyret” er 60 cm langt og 43 cm bredt. Det veier ca 25 kilo (avhengig av spesifikasjoner) og koster deg ”bare” 50.000 kroner. Ikke verst for et leketøy som må lades opp hver time?

  Annonse


Annonse


Annonse


Annonse