Hacker -fglass

Annonse


Nettleseren skjuler alle spor

Hacker -fglassSafeWeb lover deg full kontroll og anonymitet over din nettilværelse. Foretar du surfing du gjerne vil skjule for sjefen, kommersielle tjenester eller myndighetene, så lover tjenesten å hjelpe deg med dette,

– Vårt mål er å vokte hvert individs privatliv og sikkerhet på nett, skriver Fastweb.com på sine nettsider.

Steng døren etter deg

Tjenesten fungerer som en dør mot Internett, som kan stenges etter deg. F.eks kan en arbeidsgiver følge dine spor frem til Fastweb, men her vil »forfølgeren» bli stoppet.

I dag er det relativt enkelt å følge individers ferdsel rundt på nettet gjennom deres IP-adresse, og det er mulig å overvåke hvert skritt man tar i surfejungelen.

Annonse
Det kan spores opp hvilken sider man har besøkt, hvor ofte man har besøkt siden og hvilken handlinger man der utførte.

IP masking

SafeWeb blokkerer dette, ved hjelp av en teknikk kalt IP masking. Når man går inn på tjenesten dukker det opp en ny nettleser, og der angir man hvor man vil surfe.

Fra det øyeblikket er det Safeweb sitt system som overvåkes, og all informasjon som sendes mellom Safeweb og surferen blir kryptert,

Dersom noen forsøker å finne ut hvilken sider du besøker, vil de kun motta pakker av kryptert informasjon. I tillegg blokkerer tjenesten såkalte cookies, og alt annet som i dag benyttes for å overvåke surferne.

Lik teknologi som banker

SafeWeb er plattformuavhengig og fungerer på alle type nettlesere. Selskapet uttaler at de har som mål å bli Internetts første Privacy Service Provider (PSP).

Teknologien som gjør det hele mulig, er SafeWeb sin Privacy Matrix, som benytter den samme krypteringsteknologien som banker og finansinstitusjoner.

Det senere tiden er det dukket opp flere tjenester som har som mål å beskytte nettbrukerens identitet, der i blant iPrivacy, Freedom, Anonymizer og Proxymate.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse