Annonse


Mot priskutt på PC?

Forrige ukes gevinstvarsel fra Apple kan være toppen av et isfjell, advarer Gartner Dataquest.

PC-industrien står foran en ny krise hvis man ikke løser problemet med PC-bergene som bygger seg opp, tror det amerikanske analysefirmaet.

Gartner frykter at PC-produsentene må hugge prisene for å redusere lagrene. Det betyr lavere marginer i det viktige julesalget, noe som kan skape problemer for hele bransjen.

– Vi tror PC-industrien har bygget for store lagre hittil i kvartalet. Dette er et signal til bransjen. Ingen ønsker en gjentakelse av krisen i 1998, sier Dataquests PC-analytiker Charles Smulders til Financial Times.

Annonse
I begynnelsen av 1998 ble PC-industrien rammet av kraftig overproduksjon som følge av høye lagre. Resultatet var kraftige priskutt og måneder med magre inntekter.

De tre første kvartalene i år økte leveransene fra PC-produsentene 15,2 prosent. Gartner Dataquest tviler på at markedet har absorbert veksten.

Den sterkeste veksten er rapportert fra Hewlett-Packard (HP) og Compaq. Begge selskapene satser sterkt på salg gjennom forhandlere, og legger snart frem sine kvartalstall.

Compaq har tidligere opplyst at de er fornøyde med utviklingen av lagertallene sine, men HP skaper bekymring.

– Når det gjelder HP tror vi lageroppbygging i den hensikt å nå salgsmålene er meget stor, sier Smudlers.

HP ønsket ikke kommentere rapporten ovenfor Financial Times.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse