Annonse


En boks styrer Europas Internett

80 prosent av Europas nett-trafikk styres gjennom en eneste boks som befinner seg i hovedstaden.

Enorme serverparker med tusenvis av datamaskiner som prosesserer døgnet rundt, bruker store mengder strøm til energikrevende kjøleanlegg.

De siste årene har strømforbruket i Amsterdam økt 100 prosent. Hovedstrømleverandøren NUON mangler infrastruktur og personell til å dekke den eksplosive etterspørselsveksten.

2000 IT-bedrifter krever stadig mer elektrisitet, og resultatet er ventelister på opptil to år for økt kapasitet. I dag venter 30-40 IT-bedrifter på oppgradering av strømnettet.

Annonse
Rammer knutepunktene

Det er spesielt veksten i nettbruk og -handel som har presset opp etterspørselen av serverparker. Suverene nettlinjer og gode transportforbindelser har lokket mange IT-bedrifter og spesielt serverparker til den nederlandske hovedstaden.

Amsterdam er ikke alene. London merker også kraftig økning i strømforbruket. I dag kan en enkelt serverpark bruke like mye strøm som en middels stor by, skriver Jyllandsposten.

Ikke lys i sikte

I dag er det bare 81 millioner europeere som bruker nettet aktivt. I 2003 vil antallet øke til 215 millioner, ifølge analyseselskapet International Data Corporation. Samtidig regner de fleste med at netthandelen vokser kraftig.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse