Annonse


SPILLTEST: Superbike 2001

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde verdens største forventninger til det siste motorsykkelspillet fra Electronic Arts. Kanskje skyldes det at jeg enda ikke har funnet et eneste motorsykkelspill jeg har kunnet fordype meg i, og som ikke blir kjedelig etter noen timer.

Superbike 2001 har snudd det hele på hodet.

Supergrafikk

Visuelt sett er spillet fantastisk. Førerne og de forskjellige syklene ser vannvittig realistiske ut, og animasjonene overgår alt jeg har sett i andre racerspill.

Med mitt Matrox G400-kort kunne jeg skru alle detaljene opp på fullt nivå, uten å miste fartsfølelse eller oppleve hakking.

Annonse
Spesielt kult er det når ting begynner å gå galt. Når du flyr av sykkelen og ruller bortover veien er det som å se en kræsj på Eurosport, og når du nesten mister kontrollen kjemper føreren febrilskt for å forhindre at han blir kastet av.

Og best av alt – fikk du det ikke helt med deg når det skjedde, kan du naturligvis studere hele løpet i slow motion fra forskjellige kameravinkler i Instant Replay.

Supersim

Det som virkelig skiller Superbike 2001 fra andre spill i sjangeren, foruten den overlegne grafikken, er den svært fleksible muligheten til å tilpasse realismenivået.

Er du interessert i et kjapt og enkel arcade-spill hvor det egentlig bare er å gi gass og følge svingene, er det bare å sette alle innstillingene på enkleste vanskelighetsgrad. Superbike

Skrur du derimot realismenivået opp på fullt, forvandles spillet til en utrolig kompleks motorsykkelsimulator. Nå må du plutselig begynne å justere sykkelen din etter kjørestil og vær, og du må virkelig vite NØYAKTIG hvordan du skal føre sykkelen gjennom neste sving for å forhindre å miste styringa – og en hel haug andre ting som virkelig får deg til å føles som om du er en ekte racerfører når du mestrer det (tror jeg da, – har jo ikke mestret det helt selv enda).

Konklusjon: superspill

Du kan race i 13 forskjellig baner fra 2000 SBK Superbike World Championship, og mot andre på Internett.Superbike

Naturligvis velger du sev hvilket team du vil kjøre for (og type sykkel), og hvilken fører du vil spille fra det teamet.

Alt i alt er det ikke annet å gjøre enn å konkludere med at Superbike 2001 er et absolutt uunnværlig spill for alle racer-fan, og burde samtidig ligge høyt oppe på ønskelisten til alle som liker fart, spenning, eller en god simulator.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse