Annonse


Ericsson T36 lagt på is

De siste månedene har T36 blitt forhåndslansert som en meget avansert telefon, med både høyhastighetsdata (HSCSD) , bluetooth og trebåndsteknologi.

På samme dag som Ericsson la frem sitt kvartalsresultat, er det blitt kjent at utviklingen av T36 er stoppet i siste minutt.

Mangler kapasitet

Årsaken er at Ericsson på nåværende tidspunkt ikke har kapasitet til å satse på både T36 og R520.

Annonse
– Vi slipper ikke T36 nå, ettersom vi heller prioriterer å fokusere på R520. Vi er nøye med å få ut en GPRS-telefon til det tidspunktet vi tidligere har lovet, sier markedsdirektør Jan Ahrenbring, i Ericsson til Mobil.se.

Lover GPRS til nyttår

Ahrenbring anser det bedre å kjøre på for fullt med denne gprs-telefonen, ettersom han regner med at det vil være større etterspørsel etter R520 enn T36. Om T36 noensinne kommer ut på markedet vil ikke Ahrenbring svare på.

Ericsson har lenge lovet at deres første gprs-telefoner skal være på markedet rundt årsskiftet.

Wapland.no forsøkte fredag formiddag å få bekreftet opplysningene fra Ericsson Norge. De kunne imidlertid ikke uttale seg om saken før mandag.

Lover flere spennende nyheter

– Men det kommer uansett mange spennende produkter fra Ericsson i tiden som kommer, sier markedsdirektør Erik Sandsmark, Ericsson Norge, til Wapland.no.

Fredag la Ericsson-konsernet dårligere resultater enn ventet på mobilsiden. Ikke minst har utviklingen av R380 kostet flesk. Stadig mer avanserte telefoner har kostet mer enn balansen i regnskapet har godt av.

Dyr produksjon av mobiltelefoner i fabrikker i Sverige og USA, skal nå flyttes til lavkostland som Asia, Latin-Amerika og Øst-Europa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse