Ericsson R380

Annonse


Ericsson må lage mobil billigere

Ericsson R380For et par år siden hadde Ericsson et rykte på seg for å lage driftsikre, men kjedelige mobiltelefoner. Det har svensken satt inn en del ressurser på å endre.

Da Ericsson klarte å sende sin første WAP-telefon, R320, ut på markedet tidligere i vår kåret ITavisen.no den til den beste mobiltelefonen på markedet.Dansk bondegård

Men markedet skifter brått. Og det vet Ericsson. De har jobbet på spreng med å produsere den avanserte PDA-telefonen R380, som kom på det norske markedet i høst.

Ericsson kan melde om økt salg av mobiltelefoner, men produksjonen har vært svindyr og gått med tap.

Annonse
Flytter produksjonen

For selv om svenskene økte salget med 43 prosent i året ni første måneder, så regner Ericsson med å tape hele 16 milliarder svenske kroner på området «konsumentprodukter» i år.

Derfor lanserte ledelsen i dag, fredag 20. oktober, et tilbake-til-lønnsomhets-program som de selv kaller det.

Dyr produksjon av mobiltelefoner i fabrikker i Sverige og USA skal flyttes til lavkostland som Asia, Latin-Amerika og Øst-Europa. Fabrikken i Sverige og USA skal i stedet konsentrere seg om å produsere for Ericssons meget lønnsomme aktiviteter innenfor infrastruktur til dagens (GSM m.fl.) og morgendagens mobilsystemer (UMTS).

Omsetningsøkning innen infrastrukturvirksomheten var på hele 34 prosent, og driftsresultatet endte på 23,7 milliarder svenske kroner før skatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse