Virus (tegning)

Annonse


Varsler omfattende hacker-angrep

Virus (tegning)Sjokkbølgene etter at noen av nettets største navn ble tvunget i kne i februar førte til en omfattende opprusting av sikkerheten, men leder av USAs National Infrastructure Protection Centre (NIPC), Michael Vatis, gir ikke nettverdenen grunn til å sove bedre om natten.

– Det er sannsynlig at det kommer et nytt angrep som er minst dobbelt så suksessfullt i månedene som kommer, advarte Vatis på et sikkerhetsseminar i London onsdag.

NIPC har sendt ut to advarsler i de ti siste dagene om at programvaren som ble brukt i februar-angrepene er kommet i ny og kraftigere utgave, skriver Financial Times. Nettverdenen er sårbar, slår Vatis fast.

– Alle fremskrittene og produktivitetsgevinstene har en betydelig skyggeside. De gjør forretninger sårbare, sa han.

Annonse
Ifølge IT-magasinet Information Week utgjør tapene fra nettkriminalitet i år inntil astronomiske 1,500 milliarder dollar verden over.

London-møtet blir arrangert av OECD, som frykter at forbrukernes tillit til nettøkonomien er i ferd med å bli tynnslitt.

– Utsiktene er ikke oppløftende. Forbrukernes reaksjon til nye forretningsmodeller på nettet er i ferd med å bli forsiktig, sier Risaburo Nezu, leder for OECDs direktorat for vitenskap, teknologi og industri.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse