Annonse


Microsoft overrasker med sterk vekst

Det har vært et vanlig skuespill. Bill Gates, eller Steve Ballmer, har ofte gått ut før kvartalstallene er offentliggjort, og advart mot for store forhåpninger. Så er tall lagt ut som har overtruffet forventningene.

I år har Microsoft netto overskudd økt med 18 prosent i i forhold til samme periode i fjor. Samtidig har selskapet måttet tåle kraftig juling, og børsverdien er mer enn halvert i forhold til vurderingene i desember i fjor.

Bedrifter og forbrukere

Overskuddet skyldes synkende utgifter, økende resultat på investering, og økt salg av Windows 2000 til bedriftsmarkedet og Windows ME til forbrukerne, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Microsoft var forventet å legge fram et overskudd på vel 41 cent per aksje, i følge analytikerne i First Call/Thomson Financial. Resultatet endte på vel 46 cent per aksje.Omsetningen endte på vel 54.7 milliarder kroner, mot vel 50.7 milliarder for samme kvartal i fjor

Annonse
Nervøsitet i markedet

Forventningene var spesielt store før programvaregigantens Microsofts tall ble lagt ut. Markedet er rammet av en rekke av dårlige nyheter i det siste, resultat som har vært dårligere enn ventet, og advarsler om kommende dårlige resultat av andre tungvektere i industrien.

– Jeg ble svært oppmuntret, sier president Scott McAdams i meglerfirmaet McAdams Wright Ragen, som har base i Microsofts hjemby Seattle. – Om du var på leting etter dårlige nyheter, så fant du ingen, sa han til New York Times.

Nyhetsbyrået Reuters melder at resultatet forbauset analytikerne. De fleste hadde regnet med at Microsoft ville møte forhåndsvurderingene, eller kanskje overtreffe dem litt. Men at resultatet skulle bli så mye bedre var ikke forventet. Microsoft melder at de tror på en svak vekst på årsbasis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse