Annonse


Her er HTML-telefonen!

Omtrent slik er det å surfe HTML på Benefon Q med Microsofts Mobile Internet Explorer.

I dag kunne vi endelig pakke telefonen ut av esken. Meningene om designet spriker. I vår redaksjon omtales den som alt fra ”industritelefon” til ”lekkerbisken”. Sikkert er det i alle fall at den skiller seg fra konkurrentene, og at den kan by på flere spennende funksjoner.

Mindre enn ventet

Som vanlig ved lansering av nye mobiltelefoner kom også Benefon Q godt etter tidsplanen. Dermed har vi hatt god anledning til å grave i spesifikasjoner og studere bildene som har vært benyttet for å promotere telefonen. Men selv om jeg har sett bildene mange ganger viser Benefon Q seg å være mindre enn jeg forventet.

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her .

Annonse
Det jeg var mest spent på var likevel hvordan nettleseren Mobile Internet Explorer fra Microsoft ville virke på telefonen. Leseren støtter både WML (WAP) og HTML (tradisjonelt Internett). Dessuten gir den deg tilgang til E-post.

Internett over en ”sort/hvitt”-skjerm på 23 x 19 millimeter er absolutt ikke det råeste vi har sett. Men HTML-leseren på Benefon Q er like vel overraskende funksjonell.

Jeg forsøkte først å finne ut om jeg ville klare å konfigurere telefonen uten bruksanvisningen. Det viste seg at den allerede var konfigurert, og at det eneste jeg behøvde å gjøre var å skrive inn URL’en jeg ville besøke. Heldig vis, for menysystemet på Benefon Q kunne unektelig vært bedre.

Derfor har vi wap!

Jeg fant Wapland.no, og ved hjelp av iherdig klikking på piltastene klarte jeg å hente frem de fleste linkene på siden. Men nedlastingen tok et hav av tid, og ga meg en øyeblikkelig forståelse av hvorfor noen valgte å utvikle WAP. Nettleseren på Benefon Q støtter imidlertid WAP også, så helt ubrukelig er den ikke. På spesielt tilrettelagte sider kan det til og med hende at HTML-leseren kan brukes til noe.

Så mye ser du av HTML-siden:

Benefon Q

Om telefonen ellers holder hva den lover kommer vi tilbake til så snart alle testresultatene foreligger. I mellomtiden kan dere spekulere på om dere synes en slik telefon kan forsvare en pris på nærmere 6.000 kroner…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse