Annonse


Start.no stoppet hackere

Denne sikkerhetsadvarselen gikk ut til start.no sine brukere tirsdag: »Denne meldingen er sendt til deg for å varsle om en midlertidig sikkerhetsfeil som har vært på noen av våre systemer. Som en følge av dette kan enkelte brukernavn og passord ha kommet på avveie.

Muligheten for at ditt brukernavn og passord kan bli utnyttet er svært begrenset. Imidlertid vil vi likevel oppfordre våre brukere til å endre passord.»

Stengte umiddelbart tjenesten

Vi ringte adm. direktør Ronald Eriksen i Start Network, for å høre om innbruddet på deres server var av alvorlig karakter.

– Det var et forsøk på å hacke oss, men dette fanget vi opp nesten umiddelbart. Vi stengte så tjenesten og ryddet opp i dette.

Annonse
Selv om start.no klarte å avverge det store innbruddet ble likevel noen av kundene rammet.

– Vi tror at cirka 500 av brukerne fikk eksponert navn og passord. Vi kunne ikke definere hvem og derfor sendte vi ut en advarsel til alle brukerne, forteller Eriksen.

Åpenhet viktig

– Selv om vi klarte å avverge innbruddet, mener vi det er viktig å være åpne om denne type angrep, sier Eriksen. Også tidligere har hackere forsøkt å komme seg inn på start.no sitt system, men lykkes heller ikke da.

Nettstedet ser alvorlig på saken selv om ingen skade er skjedd, og avveier nå om de skal politianmelde saken. Innbruddet skjedde via en server i USA.

Start.no har i dag 215.000 registrerte brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse