Annonse


Smart brikke for mobile duppeditter

Det irske selskapet Parthus Technologies har samarbeidet med Psion om å utvikle brikken som de håper skal plassere dem helt i front når det gjelder utvikling av alle slags mobile dingser. Psion vil plassere brikken i sine kommende produkter, det samme vil Motorola.

Nyheten om den nye brikken sendte aksjekursen til Parthus opp med nærmere 7 prosent frem til klokken 11 i dag (norsk tid). I samme periode steg Psions aksjer med nærmere 3 prosent på Londonbørsen.

Den nye brikken kombinerer egenskapene fra en PC med kapasiteten i 3G og GPS. Samtidig er den enkel å implementere, rimelig å produsere og har et nøkternt strømforbruk.

Annonse
Parthus hevder produksjonskostnadene bare vil være noen få dollar per enhet, og at dette er brikken som skal sørge for å sette fortgang på produksjonen av mobile terminaler.

Selv om WAP ennå ikke har maktet å svare til de forventningene er det ingen som tviler på at mobilt Internett har en stor fremtid.

– Med denne brikken ligger Parthus an til å bli en stor aktør i dette markedet, sier senioranalytiker i Cahners In-Stat Group, Allen Nogee.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse