Annonse


Den lille tykkasen fra Palm

Palm m100 har havnet i norske butikkhyller, og koster rundt 1500 kroner. Dette gjør den til en av de billigste PDA-ene på markedet, selv om den fremdeles har nok kapasitet og ytelse til å tilfredstille de fleste normale brukere.

Nå må vi selvfølgelig anta at “normale brukere” ikke har et skrikende behov for fargeskjerm, video og sprek multimedia-funksjonalitet – men m100 er en fullgod elektronisk lommeplanlegger, og Palm har til og med klart å legge til et par forbedringer i forhold til tidligere modeller.

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her .

Rundere og skarpere

For det første har det åpenbart skjedd ting på designsiden. m100 er ikke like tynn og elegant som Palm V, men har istedet et rundt (og litt klumpete) design som ligger godt i hånden.

Annonse
Likevel er nok den største forandringen at skjermen har blitt gjort ca. 25 prosent mindre enn hva vi er vant til. Oppløsningen er fremdeles 160 x 160, som betyr at du fortsatt har plass til like mye informasjon på skjermen.

Siden pikslene sitter tettere, blir også bildet litt skarpere. Likevel er jeg ikke overbevist om at det var riktig å gjøre skjermen mindre, i hvert fall ikke så lenge størrelsen på PDA-en selv ikke blir merkbart redusert.

Bra note pad

Operativsystemet er siste versjon av Palm OS, altså 3.5. Ingen mail-applikasjon følger med, men ellers finner du det vanlige utvalget av adressebok, kalender, notsiblokk og kalkulator. En fin og etterlengtet nyhet her, er en egen note pad-program, hvor du kan skrible beskjeder eller tegninger rett på skjermen med stylusen.

Et flip-lokk følger med m100, og har et artig lite vindu som kan vise klokkeslett og dato når du trykker på opp-knappen. Man kan også bytte ut dekslene, og velge mellom fem forskjellige farger. Palm m100 (wapland)

m100 synkroniserer med vanlige dekstop-programmer, som f.eks Microsoft Outlook, ved hjelp av en medfølgende seriell-kabel. Vil du ha cradle må du kjøpe den separat.

Naturligvis kan du laste ned og innstallere hundrevis av programmer og applikasjoner for Palm OS, men du er i utgangspunktet begrenset til 2MB lagringskapasitet på m100.

Batteriløsningen er den vanlige for PDA-er i den billigste prisklassen: 2 stk. AAA-batterier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse