Annonse


Kuuul dingsofon fra Motorola

Men selv om denne boksen i åpen tilstand har klare likhetstrekk med en bærbar PC, så er det på ingen måte noen PC det dreier seg om. Snarere kan v.100 beskrives som en mobiltelefon der SMS og WAP ikke lenger er tilleggstjenester, men i stedet utgjør de viktigste funksjonene.

På samme måte er vanlig telefoni nedprioritert. Jo, da. Du kan selvfølgelig både ringe og ta imot samtaler på v.100. Men siden telefonen mangler både høyttaler og mikrofon er du avhengig av å bruke den medfølgende øreledningen.

Neo-plast

Chassiset er i gjennomsiktig plast, slik også Apple og Handspring er så glade i. (Hadde Gud vært amerikansk hadde vi vel vært gjennomsiktige hele gjengen :-).

Annonse
Telefonen minner litt om en PDA, men mangler de tradisjonelle PIM-funksjonene. Til gjengjeld har den stemmestyring av flere funksjoner slik vi kjenner det fra Timeport. Dessverre har den også tilnærmet samme menysystem som Timeporten.v100 holder

Vinner på wap

For oss som er opptatt av WAP er det artig å konstatere at telefonen ser ut til å fungere utmerket til disse tjenestene. Vårt eksemplar var ikke konfigurert på forhånd, men den jobben var ikke større enn at den var unnagjort på et par minutter.

Tastaturet gjør skriving av tekst mye enklere enn på vanlige telefoner, selv om tastene er såpass små at undertegnede etter en tids testing var relativt stiv i fingrene. Tastaturet er definitivt ikke laget for deg som skriver touch.

-Gratulerer, telefonen vil se flott ut når du bærer den med deg i hylsteret, står det i bruksanvisningen. Hvor lekkert det ser ut når du bærer boksen i den medfølgende plasthylsen kan sikkert diskuteres. Men at den vekker oppmerksomhet er ikke til å skyve under en stol. Og det slett ikke bare fjortiser som lar seg imponere når du drar frem denne dingsen…

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her .

Fakta:

Vekt: 186 gram (inkl. høreledning)
Volum: 92x72x24mm (159 ccm)
Batterikapasitet: 125 timer hvile, 120-140 minutter tale
Ventet til butikk i løpet av november.
Pris: Mellom 2.500 og 3.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse