Annonse


MP3-spiller lagrer 6 GB

– Vi begynner å levere den nye D.A.P. Jukebox (Digital Audio Player) om 3-4 uker, forteller Hans Olsen hos Creative Labs (Nordic) i Danmark.

– Utsalgsprisen i butikkene blir 5.999 kr med moms, sier Olsen til ITavisen.no. Det er ikke billig, men så rommer da også Nomad Jukebox hele CD-samlingen din!

100 timer med musikk

Spilleren kom nylig i salg i USA. Der kalles den Nomad Jukebox, mens den heter D.A.P. Jukebox i Europa. Creative Labs amerikanske nettbutikk tar 500 dollar for spilleren.

Nettbutikken www.buy.com selger den for 423 dollar. Det tilsvarer 3950 kr, eller 4850 kr med moms.

Annonse
Den svenske nettbutikken www.dustin.se selger D.A.P. Jukebox til 5300 norske kroner med moms, pluss frakt. Prisen vil nok synke etter at julesalget er over.

D.A.P. Jukebox

Den metallic blå- eller sølvfargede Creative D.A.P. Jukebox er på størrelse med en bærbar CD-spiller, og veier 400 gram. Den 6 GB harddisken rommer omlag 100 timer med musikk som er rippet med CD-kvalitet (128 Kbps).

USB sørger for rask filoverføring fra PC-en.Jukeboksen støtter musikkformatene MP3, WMA, AAC og WAV, og kan programmeres for enda flere formater.

Øreplugger, veske, strømadapter og to sett ladbare batterier medfølger.

Praktfull lyd

– Lyden er praktfull, sier de som har prøvd den. Signal/støyforholdet er 90 dB.
Fordi D.A.P. Jukebox bruker harddisk, kan du risikere at lyden »skipper» til tross for den store antisjokk-bufferen.

D.A.P. Jukebox er nok ikke beregnet på jogging.

Stor skjerm

Den medfølgende programvaren ripper CD-er, og kan organisere låtene etter artist, stemning, sjanger eller tempo. Musikk fra 150 CD-er krever litt arbeid med organiseringen.

Den store skjermen gjør det forholdsvis lett å navigere i innholdet. D.A.P. Jukebox har flere måter å gjøre det på, men du kan ikke hurtigspole eller streife fra låt til låt, mens du lytter.

Tar opp konserter

D.A.P. Jukebox kobles til hodeplugger eller direkte til et firekanals surround-lydsystem via de doble stereo-utgangene.

Jukeboksen har mikrofoninngang for direkte opptak og lagring i WAV-format. Filen overføres deretter til PC-en for redigering.

Det er mye enklere å bruke D.A.P. Jukebox enn MiniDisc til konsertopptak, sier de som har prøvd den.

Kun i nettbutikk

– MP3-spilleren Creative Labs Nomad II, som i Europa kalles Creative D.A.P. II MG, vil ikke bli solgt i norske butikker. Men du kan kjøpe den direkte fra nettsiden www.europe.creative.com, sier Hans Olsen. Da vi sjekket, fant vi imidlertid ikke noe tilbud.

Sammenliknet med Diamond Rio, har Creative Labs’ MP3-spillere knapt vært synlige i Norge:
– Utover vinteren skal det bli en forandring på dette, sier Olsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse