Annonse


Hekta på SMS

Stadig flere ungdommer blir psykisk avhengige av å sende tekstmeldinger, hevder den tyske tabloidavisen Bild am Sonntag.

Avisen har snakket med flere eksperter. En ikke navngitt professor hevder at det er rundt 350.000 tyske ungdommer som er blitt avhengige av SMS. Psykologen Andreas Herter har behandlet et titalls pasienter. Han mener at det å ha et avhengighetsforhold til å sende tekstmeldinger kan være et tegn på alvorlige mentale problem.

En som var alvorlig opphengt var en 25 år gammel trailersjåfør. Han skal i følge psykologen Andreas Herter ha sendt nærmere tusen tekstmeldinger daglig. Mange av dem til ukjente personer. Det skal ha tatt ni måneder å kurere sjåføren.

Én av to tyskere mellom 20 og 29 år sender minst en SMS-melding på mobiltelefonen daglig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse