Annonse


Det store lille tastaturet

Tastatur i full størrelse til PDA-er er i og for seg ikke noe å rope høyt hurra for, men når det faktisk lar seg brette sammen til en liten boks på 9x13x2cm, altså på omlag samme størrelsen som PDA-en selv, så kan vi begynne å snakke om kontor i lomma.

Brettet ut er tastaturet 35 cm bredt, og har et fullt QWERTY-spekter av taster. I tillegg har man hurtigtaster som fører rett til de mest brukte funksjonene, slik som notatblokken, kalenderen, huskelisten og adresseboken. Disse kan man naturligvis også skreddersy selv.

Det fine er at det er lagt inn tastatursnarveier til de aller fleste funksjonene man vanligvis bruker, slik at man skal kunne klare seg mest mulig uten å trykke på skjermen med stylus-en – men dessverre kan man ikke bla seg rundt i operativsystemet med piltastene, da Palm OS ikke støtter pilnavigering.

Tastaturet lages av Targus, og er tilgjengelig både for Handspring Visor, Palm, HP Jornada, Compaq og Casio. Vi har vært så heldig å få prøvekjøre Targus Stowaway Keyboard for Visor.

Annonse
Dyre fornøyelser

Vi vil absolutt kalle dette for et særdeles nyttig og hendig tilleggsutstyr til den lille utbyggbare PDA-en.

Det eneste store aberet er at Æ, Ø og Å ikke støttes direkte, men man må bruke snarveier for å få frem disse tegnene. Det finnes riktignok en “hack”-fil som fikser norsk tegnstøtte for Palm-versjonen, men vi fikk ikke denne til å fungere på vårt Visor-keyboard.

Dessuten virker prisen en smule høy. Ide Data, importør av Visor i Norge, selger f.eks Palm-versjonen for 1095,-, og vil ta tilsvarende betalt for de andre modellene (og dette stemmer bra med den amerikanske prisen på $99).

Og her ligger et grunnleggende problem for Visor: Det er jo flott at det er så mange fiffige moduler og fint tilleggsutstyr tilgjengelig, men når prisene er så skyhøye er det kun de færreste som vil kunne dra nytte av alt sammen. Den nye fargemaskinen Visor Prism med den kommende telefonmodulen vil tilsammen koste ca. 7500 kroner…ikke for alle og enhver, med andre ord.

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her . Størrelsen er om lag 737 kB.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse