Apple G4 Cube

Annonse


Eplesalg i kasser

Apple G4 CubeApple har fått mye kritikk for sin nye modell G4 Cube. Modellen er svært liten, uten vifte, og er omgitt av klar plast. Designmessig fremstår modellen som en vinner. Men kundene har klaget over at dersom de ser nøye etter, så kan det se ut som det er små sprekker i sølvlaget under den klare plasten.

Salget sviktet

Debatte om dette har gått på nyhetsgrupper om Apple.
Den offisielle holdningen har vært at dette ikke er små sprekker, men et resultat av støpeprosessen, og derfor vanskelig å unngå. Dette har ikke overbevist kundene, og et sviktende salg av Apples G4, var en av årsakene til at aksjekursen nesten ble halvert, da regnskapet for siste kvartal nylig ble offentliggjort.

I en kort melding til forhandlerne blir det nå opplyst at Apple ønsker «at stadig flere skal få erfare hvor storartet det er å bruke datamaskin, ved hjelp av en Apple Powerbook, eller en G4 Cube.»

Til nyttår

Apple vil gi kunder som kjøper en G4 Cube 300 dollar i rabatt frem til nyttår. Ordinær pris er om lag 2.800 dollar i USA. I Norge er prisen om lag 21.600 kroner med moms. Forhandlerne vil også gi 200 dollar i rabatt på Apple Powerbooks. I USA starter prisen på disse på 2.499 dollar, melder nyhetsbyrået Reuters. I Norge er prisen for den rimeligste modellen rett i underkant av 30.000 kroner.

Apple ville ikke kommentere overfor nyhetsbyrået Reuters om avslagene kom som et resultat av sviktende salg tidligere i høst. Det var i helgen ikke mulig å undersøke om tilsvarende prisavslag kommer i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse