Annonse


Telenor tror ikke på SMS-wap

Mobyson skal lanseres som mobiloperatør i Norge i disse dager, og skal gi ut spesielle SIM-kort til sine abonnenter, som gjør det mulig å wappe selv om man ikke har waptelefon.

Telenor har allerede begynt å tilby mobile internettjenester gjennom SIM-kortene, blant annet m-handel, men har bevisst valgt å ikke tilby nettleser på denne måten til sine kunder.

Vanlig wap er bedre

– Tilgangen på waptelefoner i dag er god, og vi tror ikke det er behov for en slik løsning på markedet. Den vanlige wapstandarden er mye bedre, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonskonsulent i Telenor.

Wapping gjennom SIM-kort slik som blant annet Mobyson vil tilby, funger på den måten at brukeren sender wapadresse (URL) som en tekstmelding. Tekstmeldingen går deretter gjennom Telenor til Mobyson. Mobysons server bruker så URL-en for å hente informasjon fra wapsiden, og sender innholdet tilbake til brukeren som en tekstmelding.

Annonse
– Vanlig wap er i utgangspunktet raskere og billigere, og prising kan også bli et problem, sier Johnsen til Wapland.no.

Når man wapper på denne måten, vil hvert eneste sidekall bli taksert som en ny tekstmelding. Dette vil si at hvis man for eksempel spiller et wapspill, som Mobyson fremhever som et av sine største satsingsområder, må man betale for en SMS-melding hver gang man gjør et nytt trekk.

– Følger kundens behov

Men selv om Telenor har vurdert lignende løsninger og funnet de upassende for sine kunder, vil de legge inn nettleser også på sine SIM-kort hvis de ser behovet for det. – det er i hvert fall ikke et teknisk problem, forsikrer Johnsen.

– Hvis vi skulle se at det faktisk er et behov, vil vi naturligvis gjøre det samme. Det er enkel operasjon for oss, siden vi allerede har sendt ut flere hundre tusen SIM Toolkit-kort med den samme grunnleggende teknologien til våre kunder, sier Johnsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse