Annonse


Slik er Panasonic GD 92

GD 92 vil være toppmodellen til Panasonic frem til lanseringen av GD 93 senere i høst. Telefonen har tostemte ringelyder og kan bruke opptak av hva som helst for å varsle innkommende samtaler (beskrevet i tidligere artikkel).

E-post

Den største nyheten er imidlertid POP3-leseren som gjør det mulig å laste ned e-post uten å gå veien om WAP.

For å bruke denne tjenesten trenger du en internettforbindelse. Her kan du godt bruke en av de mange gratis tjenestene som er lansert. Bruker du tjenesten mye kan det lønne seg å kontakte operatøren for å finne ut om de opererer med et telefonnummer som er rimeligere å bruke fra mobil.

Annonse
Når du har konfigurert telefonen er det bare å laste i vei. Nå er det visse begrensninger på hva du kan laste ned. Har du over 40 meldinger på serveren sier telefonen stopp. Det er også begrensninger på hvor lange meldingene kan være. Panasonic GD 92

Da jeg forsøkte å laste ned en e-post som var sendt til alle på arbeidsplassen ble oversikten over mottakere så lang at jeg ikke fikk med meg innholdet i meldingen….

Men begrensningene til tross. De fleste meldingene kom greit igjennom, og når alternativet er SMS med 160 tegn er det ingen tvil om at GD 92 er et fremskritt. SMS kan du for øvrig legge inn ved hjelp av T9, som lar deg skrive ”bolig” ved hjelp av 5 tastetrykk i stedet for 12.

Fiffig høytaler

En annen fiks detalj på telefonen er høytalerfunksjonen. Under en samtale kan du gjøre telefonen høyttalende. Løsningen erstatter ikke handsfree i bil (du må bla i menyen under samtalen), men skal du skrive på en PC eller bake et brød kan du legge telefonen til side og bruke begge hender til andre ting. Du kan også la flere personer delta i samtalen.

Panasonic har omsider forstått at mange liker å bruke bærbar handsfree, og har erstattet den klumpete løsningen de har vært beryktet for med en liten mini-jack inngang på siden av telefonen. Dette er en standardløsning som gjør det mulig å bruke flere typer headsett og ørepluggløsninger til telefonen.

Av andre applikasjoner på telefonen merker vi oss muligheten til å sette opp profiler som igjen lar deg ha ulik farge i displayet avhengig av hvem som ringer. Du kan også dedikere ulike ringemelodier til ulike innringere. På samme måte kan du la fargen i displayet vise hvilken profil du har valgt.

GD 92 har lav vekt, faktisk bare 77 gram. Den er svært slank, men er utstyrt med en relativt lang og tynn antenne som jeg mistenker for å leve et utsatt liv. Batterikapasiteten er heller ikke all verden. Selv oppgir Panasonic standbytiden til å være inntil 160 timer, mens taletiden er oppgitt til3,5 timer.

Telefonen leveres i fargene mørk blå og titan, og prisen er om lag 3.500 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse