mp3.vignnyrød

Annonse


Hacket egen MP3-beskyttelse

mp3.vignnyrødHackere har allerede trengt gjennom platebransjens kopisikring SDMI. Satsingen skulle utfordre MP3 og gjøre det trygt å tilby nedlastbar musikk på nettet.

Platebransjens oppfordring til hackere ble en større suksess enn industrien kanskje hadde håpet.

SDMI-teknologien, som skulle gjøre det trygt for plateselskapene å gjøre sin musikk tilgjengelig på nettet, tålte ikke selv det første møtet med hackere.

Få uker etter at platebransjen utfordret hackermiljøet til å trenge gjennom vannmerkingene i det såkalte Secure Digital Music Initiative (SDMI) ligger beskyttelsen tilbake i filler.
En talsmann for SDMI benekter rapportene, men ifølge Salon.com bekrefter tre uavhengige anonyme kilder at teknologien ikke holder vann.

Annonse
Krisemøte

Ifølge en av kildene holdt SDMI krisemøte torsdag for å diskutere resultatene. Satsingens medlemmer og pressen skal ifølge rapportene informeres fredag, selv om platebransjen vil gjøre sitt beste for å tone ned resultatet, hevder Salon.coms kilder.

– De kommer til å dysse det ned. Den offisielle linjen er at selskapet som tester teknologien fremdeles analyserer resultatene. De vil forsøke å sno seg unna uten å innrømme at alle sikkerhetssperrene er brutt, sier en av kildene, som er medlem av SDMI-sammenslutningen.

Ifølge Salon.com tror mange av sammenslutningen at det ikke finnes noe alternativ løsning, og resultatet kan være at hele satsingen vil falle i fisk.

SDMIs offisielle linje er så langt å benekte alle rapportene.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse