bredb-konv

Annonse


Treg bredbåndsplan

bredb-konvNærings- og handelsminister Grete Knudsens plan er at skoler, sykehus, bibliotek og kommuneadministrasjoner, skal ha bredbåndsnett innen utgangen av 2002.

Etter yterligere to år er målet at alle norske husstander skal ha tilgang til bredbånd.
IT-næringen synes imidlertid ikke at planen går langt nok.

Savner tiltak som kan stimulere

– Teknologiskiftet som bredbånd representerer, gir muligheter til å utvikle nye næringer i Norge. Dette bør vi være mer opptatt av når vi vet at oljen en gang tar slutt. Bredbåndsplanen er forbrukerorientert og mangler fokus på forskning og utvikling, og andre tiltak som kan stimulere til næringsutvikling, sier daglig leder i it-næringens forening, Jørn Sperstad, til Aftenposten.

Den norske Regjeringen kvier seg i det lengste mot å investere i ren utbygging, i motsetning til i Sverige, der regjeringen Persson har satt av åtte milliarder kroner for utbygging av bredbånd. Knudsen ønsker at næringen selv skal betale, og at Regjeringen heller skal gå inn der det ikke er kommersielt lønnsomt å bygge nett.

Annonse
Ønsker lavere skatter for utbyggere

Adm direktør Jan Edvard Thygesen i Telenor Nett er i det hele relativt fornøyd med planen, men ønsker seg tiltak som stimulerer etterspørselen.

Adm. direktør i Cisco Norge, Kjell-Erik Tenold, mener at utbyggerne burde stimuleres med lavere skatter og utgifter. Informasjonsdirektør Helge Skaar i Nera, ser gjerne at regjeringen på et eller annet vis, tok initiativ til å bygge en bredbåndsnæring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse