Motorola

Annonse


Ny G4-chip når 1 GHz

MotorolaPå årets «Mikroprocessor Forum» i California viser både Motorola og Intel frem 1 GHz prosessorer. Intel har lenge erklært at de snart leverer mikroprosessorer på 1GHz.

Motorola vil ikke tidfeste når deres brikke er klar, mens Intel opplyser at den første bærbare med 1 GHz fra Intel, vil nå markedet første halvdel av 2001.

Den nye G4-prosessoren kan bli et puff for Apple, som er den eneste PC-produsenten som benytter disse chipsene.

Dagens Apple-maskiner maks 500 MHz

Apollo er baserte på den 700 MHz raske G4 chipen, som Motorola annonserte på fjoråres Mikroprocessor Forum. Men likevel kjøres Apple-maskinene i dag på maks 500 MHz.

Annonse
– Flesteparten av G4-prosessorene benyttes i dag i nettverksutstyr, opplyste Motorola under presentasjonen.

Representanter fra Apple, uttalte at de alltid evaluerer raskere chips fra Motorola og IBM, men bare fordi et av selskapene annonserer er raskere tilbud, betyr ikke dette at Apple vil benytte det.

Bruker minimalt med strøm

Motorola klarte å komme over 1 GHz-barrieren etter å ha inkorporert SOI (silicon on insulator) – teknologien til 700 MHz G4-prosessoren. SOI legger til et ekstra lag isolasjon som setter fart på elektronenes ferdsel rundt i prosessoren.

Selskapet hevder at prosessoren bruker 30 prosent mindre strøm enn chips som kjøres på tilsvarende fart.

ADM har tidligere lansert en Athlon-prosessor på 1 GHz, som de har lovet vil nå kundene i slutten av året.

Så vidt ITavisen kan registrere, er alle de mest kjente prosessorselskapene til stede på konferansen, med unntak av nykommeren Transmeta.Les om konferansen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse