Annonse


Trådløs tale og data i en boks

Ascom voo:doo er den første trådløse ISDN-løsningen i verden som integrerer tale og data.

Salgssjef Jørn Finstad i Ascom, sier at voo:doo er løsningen for alle som ønsker et hjemmekontor uten å måtte legge opp et eget datanettverk i huset.

Det vil si at du endelig kan glemme kontakter utenfor rekkevidde, stygge skjøteledninger og en dinglende «spaghetti» bak PCen.

– Med Ascom voo:doo kan du arbeide trådløst med telefon og data fra hvor du vil. Det vil si at du for eksempel kan sitte på balkongen, i stuen, i garasjen, i senga eller for den saks skyld på do for å chatte, sjekke e-post, surfe og ringe – uavhengig av kabler.

Annonse
Samtlige ISDN-tjenester er tilgjengelig med unntak av tekstmeldinger. Men det kan sendes via Internett, sier han.

God rekkevidde

Voo:doo startpakken rommer en DECT basestasjon, en trådløs telefon av typen Eurit 133, bordlader, programvare og et PCMCIA-kort til en bærbar PC. DECT basestasjonen monteres i huset der det er best radiodekning og tilgang til ISDN-linjen.

PCMCIA-kortet som leveres i pakken, inneholder en radiodel og en antenne. Det innebærer at du kan bevege deg fritt med trådløs ISDN/Internett-kommunikasjon med 1x128kBit eller 2x64kBit innen en rekkevidde på 50 meter innendørs, og 300 meter utendørs.

– Du kan koble opp 6 trådløse ISDN-telefoner, og inntil 6 dataenheter til basestasjonen. Det er også mulig å koble opp en printer via kabel på DECT basestasjonen, men denne vil da stjele ett uttak sier Finstad.

Første steg

– Dette er bare første steg i strategien for Ascoms nye multimedia divisjon. I fremtiden vil det komme en rekke andre spennende løsninger og produkter basert på samme teknologi, samt en rekke nye interessante produkter og løsninger, forteller Finstad.

Startpakken koster 5.990,- inkl. mva til sluttbruker. I første omgang vil det kun være en løsning med PCMIA-kort for bærbare PCer. Men om kort tid vil det også være en pakke med ISA/PCI-kort for stasjonære PCer til samme pris.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse