Annonse


MP3-spilleren HipZip

Iomega er mest kjent for sine Zip-stasjoner og -plater, men har også laget miniatyrplater for bruk i digitale kameraer, MP3-spillere og andre småapparater.

Iomega døpte opprinnelig platene til Clik!, men skiftet nylig navn til PocketZip. Hver plate måler 5 x 5 cm og rommer 40 MB.

Nå har Iomega utviklet en MP3-spiller som lagrer musikken på PocketZip i stedet for på minnebrikker. Den lanseres i Norge i november.

Koster en tiendedel

Platene koster en brøkdel av det vanlige minnebrikker koster. I Norge får du kjøpt Clik!/PocketZip i 10-pakning (400 MB) til 1000-1300 kr med moms.

Annonse
Til sammenlikning koster 32 MB Smartmedia-kort og 32 MB CompactFlash-kort om lag 1000 kr per stykk i norske nettbutikker.
Clik!/PocketZip koster altså bare en tiendedel av minnebrikkene.

Kan også lagre dokumenter

Med HipZip i hånden og en bunke PocketZip i lomma, er du velforsynt med vellyd. HipZip har antiskip design, slik at ikke lyden »vibrerer» når MP3-spilleren rister.

Iomega HipZip kobles til PC-en via USB for å overføre musikkfiler.
HipZip kan også lagre tekstdokumenter, regnearkmodeller, digitale bilder eller presentasjoner på PocketZip-platene. Filene kan deretter overføres til en annen PC eller Mac.

Flere lydformater

HipZip har ladbart innebygget lithium ion-batteri med 12 timers spilletid, hodetelefoner, og stort bakgrunnsbelyst display.

Spilleren bruker Windows Media Player 7 med WMA som standardformat, men er også kompatibel med MP3 og kan oppgraderes til andre formater.
For Mac brukes MusicMatch Jukebox Plus.

Til Norge i november

Iomega HipZip vil ventelig koste om lag 3300 kr med moms når den med det første foreligger i norske butikker.

EMI Recorded Music og I-Jam skal levere ferdiginnspilte PocketZip-plater med musikk, mens forlagene Simon & Schuster og Random House vil levere miniatyrplater med lydbøker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse