Annonse


Dell kutter prisene

I høst har flere PC-produsenter opplevd svakere PC-salg enn ventet. Denne uken varslet Dell Computer at omsetningen for tredje kvartal ville være lavere enn ventet.

Det er tredje gang i år at Dell har varslet om svakere vekst. Meldingen fikk aksjekursen til å falle kraftig, og analytikerne til å redusere sine forventninger helt inn i 2002.

Veksten halveres

For en måned siden sa Dell at de ventet en omsetningsøkning på 10 prosent eller mer i tredje kvartal. Nå rapporterer de om en økning på bare 7 prosent.

Dell vokser fortsatt raskere enn de fleste store PC-produsentene, men veksten vil bare ligge rundt 30 prosent i år. I fiskalåret 1999 økte Dells omsetning med 48 prosent, og i 2000 med 38 prosent. De siste 12 måneder har Dell hatt en omsetning på 260 milliarder kroner.

Annonse
Svakere vekst i Norge

I Norge har Dell vokst med med 13 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor. Serversalget økte med med 11, bærbare med 36 og stasjonære med 1,6 prosent.

– Dell vokser og vi kan ikke være misfornøyd med veksten så lenge markedssituasjonen er som den er, sier Anders Thømt som er markedsdirektør hos Dell Computers i Norge. I følge IDC var Dell den nest største PC-leverandøren i Norge i andre kvartal i år.

PC vil falle i pris

Det er i Europa at Dell opplever de største problemene. Bedriftsmarkedet har sviktet pga. den svake euroen og de høye oljeprisene.

IDC spår nå at PC-salget i verden bare vil øke med 10 prosent i året, men mange tror at det kan bli lavere. Lavere PC-salg gir overskudd på komponenter, og lavere priser. Fordi Dell bare produserer etter bestilling, kan selskapet raskere tilby konkurransedyktige priser.

Kutter prisen på servere

Dell kutter nå prisene på sine PowerEdge-serverne og Latitude bærbare.

I september reduserte de prisen på Dell PowerEdge server til 9 400 kroner, pluss moms. Denne vesle serveren kan brukes som mailserver, nettserver eller avdelingsdatabase.Tirsdag kuttet Dell også prisen på bedriftsserveren PowerEdge 2450 til drøye 22 000 kr, og den en kraftige, åtte-prosessors PowerEdge 8450 til 142 000 kr.

Før: 40 000 kr – Nå: 27 800 kr

Dell har også satt ned prisen på de bærbare Dell Latitude-maskinene. Latitude CPT S500ST med Intel Celeron 500MHz koster nå fra 12 350 kr, pluss moms.

Den splitter nye Latitude C600 får en pris på 27 800 kr med Pentium III 850 MHz, 6 GB disk, 64 MB minne, innebygd antenne for trådløst nettverk og Windows 2000. For bare to uker siden ble C600 priset til over 40 000 kr!

– Dell gir kundene full effekt av reduserte komponentpriser. Vi har ikke noe lager som må tømmes før vi kan tilby kundene de beste prisene, sier Lasse Thømt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse