Annonse


Stadig fler kutter kabelen

Tallene kommer fra amerikanske NPD Intelect.

Skrivebordet fylles av stadig flere apparater og ledninger. Med trådløs mus og tastatur slipper du at ledningene vikler seg inn i papirbunkene på pulten, eller velter kaffekoppen.

Med trådløs betjening, er du dessuten fri til å lene deg godt tilbake i stolen med tastaturet i fanget.

Kult og ergonomisk

Interessen for trådløst tastatur og mus vokser eksplosivt, forteller ZDNet News og refererer til NPD Intelect som fører statistikk over salg gjennom forhandlere.

Annonse


Salget øker ikke bare fordi at trådløst er kult og ergonomisk riktig. Fordi prisene har falt, er slikt utstyr blitt mer tilgjengelig enn tidligere.

Logitech er størst

I august i år sto Logitech bak 89 prosent av tastaturene som ble solgt, og 45 prosent av musene. Microsoft var nummer to på mus med sine 29 prosent.

Logitech som leverer flere pakkeløsninger med trådløst tastatur og mus, presenterte sine nyheter på en pressekonferanse i Oslo forrige uke.

Rimelig kombiløsning

Logitechs rimeligste kombinasjonsløsning er nye Cordless Desktop, et internett-tastatur med tre spesialknapper for internett-aksess og e-post, og en symmetrisk Cordless Wheel Mouse som både passer til høyre og venstrehendte. Pakken koster 800 kr med moms.

Nytt internett-tastatur

En annen pakkeløsning er Cordless Desktop iTouch med den ergonomiske musa Cordless Mouseman Wheel. Den har en listepris på 1100 kr.

Cordless Desktop iTouch er et internett-tastatur med tolv spesialknapper. I tillegg til snarveier til nettet, brukes knappene til å styre CD- eller DVD-spiller, høyttalervolum etc.
Logitech har også en tilsvarende kombinasjon med ergonomisk tastatur.