Opera logo

Annonse


Opera 4.0 klar for Linux

Opera logoFrem til nå har Opera 4.0 kun eksistert i alfaversjon, men nå er selskapet et skritt nærmere en Linux fullversjon av nettleseren.

Det finnes allerede en rekke nettlesere av ymse slag for operativsystemet Linux, de aller fleste finnes i alfaversjoner, og noen få i betaversjoner.

Klare til å ta Netscape

Hittil er det Netscape som har vært den mest berømte nettleseren blant Linux-brukere. Nå er Oslo-selskapet klare til å ta opp denne konkurransen.

Blant de mindre nettleserne for Windows er Opera blant de mest anerkjente. Etter Explorer og Netscape, regnes dette som den største av de minste. Opera nettleseren er kjent for å være både mindre og kjappere enn sine største konkurrenter.

Annonse


Ønsker hjelp fra Linuxere

-Opera 4.0 for Linux har nå kommet til det skritt at vi rekker ut hånden og inviterer Linux-samfunnet til å delta i utviklingen av nettleseren, mye tettere enn tidligere, sier Håkon W. Lie, utviklingssjef i Opera.

– Dette er en viktig lansering, og med hjelp av Linux-tilhengere vil den endelige lanseringen komme raskere, være sterkere og som kan resultere i en nettleser som Linux-brukere kan identifisere seg med, fortsetter Lie.

Når stadig flere markeder

Den siste tiden har det norske nettleserselskapet inngått en rekke avtaler innenfor det trådløse internettmarkedet, og det er innenfor dette markedet at Opera har signalisert at de vil ha sterkest fokus. En rekke kommende embedded løsninger vil inneholde nedskalerte Linux-versjoner i kombinasjon med Operas nettleser.

Blant annet kommer Ericsson vært øyeblikk med en trådløs smarttelefon med skjerm for hjemmemarkedet. Den skal inneholde Linux med Operas nettleser. Opera har også inngått avtale med det sørkoreanske selskapet PalmPalm, som har utviklet Tynux, et Linux operativsystem for håndholdte. Opera har også laget nettlesere for EPOC og BeOS.

Opera 4.0 for Linux inneholder følgende:

 • Støtte for plug-ins
 • 128 bit krytering
 • TLS 1.1
 • SSL 2/3
 • CSS1 oog 2
 • XML
 • HTML 4.0
 • HTTP 1.1
 • ECMAScript
 • JavaScript
 • WML

  Annonse