Annonse


Microsoft vil ha mer tid

Microsoft ber appellretten om fire måneder for å forberede sitt forsvar i monopolist-saken – betydelig mer tid enn justisdepartementet ønsker.

Tidligere i uken ba regjeringens advokater om en hurtig behandling og argumenterte for at det var i forbrukernes interesse at antitrust-tvisten ble konkludert så raskt som mulig, skriver AP.

Datagigantens svar torsdag avviser ikke overraskende aktoratets argumenter.
– I en sak på denne størrelsen, hvis det ikke er en fare for ubotelig skade – og noe slikt er ikke påvist – ligger “forbrukernes interesse” i at saken får en grundig behandling, ikke i at den skyndes gjennom rettssystemet, heter det i Microsofts rettsfremlegg.

Selskapet refset i sitt fremlegg også regjeringens mislykkede forsøk på å få amerikansk høyesterett til å ta saken direkte.

Annonse


– Det er virkelig bemerkelsesverdig at regjeringen nå forsøker å legge skylden på Microsoft for forsinkelsen etter at deres taktikkeri med høyesterett slo feil, skriver selskapets advokater.

Regjeringens advokater har spekulert i at Microsoft vil utsette behandlingen av saken inntil IT-industrien endrer seg slik at søksmålet er irrelevant – eller til republikaneren George W. Bush eventuelt vinner det amerikanske presidentvalget.

Bush har uttalt seg i langt mer vennlig ordelag om Microsoft enn hans utfordrer, demokraten Al Gore.

(Origo)

Annonse