Annonse


Ericsson R380 blir veiviser

Geodata, Norges største leverandør av geografiske informasjonssystemer (GIS), jobber med å flytte noen av sine løsninger over på det mobile Internett.

En karttjeneste spesialtilpasset Ericsson R380 utnytter den store skjermen på PDA-telefonen. Dette gjør at opplevelsen og nytten av en slik tjeneste er en helt annen en lignende tjenester vist på andre waptelefoner – det har hittil vært veldig knotete å vise frem kart av denne typen på de små telefonskjermene.

– Vi har laget dette som et eksempel på hva vi kan gjøre med teknologien, men vi håper å kunne selge løsningen på et eller annet tidspnkt, sier Geirulv Storaker i Geodata AS.

Steg for steg

Foreløpig kunne Geodata vise oss et kart over Oslo, hvor du kunne zoome inn ned på gatenivå og utforske byen ved å navigere med R380s trykkfølsomme skjerm.

Annonse
Samtidig har de også laget en veifinner, som til minste detalj beskriver hvordan du skal ta deg frem fra en gateadresse til en annen, i stilen “Ta til høyre inn Frognervein – 303 meter, ta til venstre osv…”

Geodata R380 tekst

Planen er å kombinere disse løsningene, slik at man grafisk blir vist den beste reiseruten på skjermen. I tillegg skal veifinner ta hensyn til om du kjører bil eller er til fots. En “finn nærmeste”-tjenestene er også planlagt, slik at man for eksempel raskt kan få opp informasjon om hvor nærmeste minibank eller postkontor befinner seg.

– Vi håper å ha tjenesten oppe i løpet av året, sier Storaker til Wapland.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse