Annonse


Vant Bridget Jones

Domenet var opprinnelig registrert av Anthony Corbett fra Florida, som sa han ønsket å bruke domenet til å sette opp en fanside for bøkene. Helen Fielding, som står bak bøkene om “Bridget Jones”, gikk til FN-domstolen WIPO etter flere forsøk på å komme til enighet med Corbett.

– Jeg har skrevet om Bridget Jones i over fem år nå, og har brukt time etter time på å skape karakteren. Hun er veldig spesiell for meg og jeg har lagt ned masse arbeid for at websiden skal være morsom og genuin i forhold til hennes karakter, skrev Fielding i et brev til Corbett.

Corbett ønsket ikke å gi fra seg domenet, men tilbød seg å selge det for 130.000 norske kroner.

Fielding nektet og gikk til den nye internasjonale domstolen WIPO som skal avklare domenetvister. Domstolen presiser at bruken av Fieldings karakter som domenenavn kunne være legitim som en fanside, men at Corbett i dette tilfellet hadde hatt domenet i to år uten å bruke det.

Annonse


Siden Wipo startet sin kampanje for å rydde opp i nettadresse-markedet i fjor, har domstolen mottatt over 1.000 klager. Mer enn halvparten har blitt behandlet, og omtrent 80 prosent av sakene har først til eierskifte av nettadressene.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse