Annonse


Sure toner mot SOL

– Vi ble mildt sagt opprørt da vi leste artikkelen om at Sol skal tilby gratis ringelyder og logoer, sier Stian Sæther, nettansvarlig i Telematix. Sæther er lettere oppgitt over at Norges største portal går ut og lanserer disse tjenestene gratis.

– Mindre aktører har ingen sjanse til å hamle opp mot dette, og jeg synes det er direkte ufint av SOL å ta bunnen ut av markedet på denne måten, sier Sæther.

Telematix selger mobiltelefoner, men skal selv innen kort tid lansere ringelyder og logoer på sitt nettsted.

Tok kontakt med Konkurransetilsynet

– Vi skal som første nettbutikk lansere disse tjenestene innen kort tid, men ikke gratis!
Vår intensjon er å øke trafikken på nettsidene våre. Vi baserer oss ikke på disse tjenestene som hovedsakelig inntektskilde, men som et ledd i markedsføringen. Det at SOL nå går ut og tilbyr disse tjenestene gratis, innebærer at vår satsning blir til dels bortkastet, mener Sæther.

Annonse


Telematix tok kontakt med Konkurransetilsynet, for å høre hva de mente om saken, men det er lite hjelp å få av loven.

I følge Konkurransetilsynet er det ingen direkte lovgivning som forbyr å gi bort produkter.

– Selv om det ikke finnes lovgivning mot dette, mener jeg dette er uetisk av SOL, mener Sæther.

Frykter ingen ting fra SOL

Salgsdirektør Tom Roger Sokki i Biip.no, er ikke særlig bekymret for utspillet til SOL.
– Vi synes det er artig at SOL starter med innhold til mobiltelefonen. Jeg har ingen problemer med å forstå at de gjør det gratis. De er tross alt et halvt år etter de andr,e som tilbyr samme tjenesten, sier Sokki.

Han mener SOL-tilbudet er at bra alternativ til de som ikke ønsker å betale for slike tjenester, men selv ble han ikke særlig imponert da han tok en kikk på tjenesten.

– Det er jo heller ikke logoer og ringetoner som vil dominere dette markedet fremover. Andre tjenester som blant annet spill vil ta over. Det er likevel artig at SOL endelig har skjønt dette med innhold til telefonen, men jeg synes SOL er litt sidrompa og trege, sier Sokki.

Sokki påpeker at det hele tiden kommer nye ting i dette markedet. Selv utvikler Biip nå en rekke nye tjenester, men Sokki ønsker ikke å røpe hvilken type tjenester det er snakk om.

-De billigste vil overleve

SOL-sjef Kristin Skogen Lund forteller til Nettavisen, at hun tror at tjeneste som logoer og ringetoner, snart hadde blitt gratis uansett. For Mobilt Internett vil hovedsakelig bli som det vanlige nettet, og de som klarer å levere det innholdet forbrukerne vil ha billigst mulig vil vinne, tror Skogen Lund.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse