Annonse


Norsk støttetelefon for Linux

Trondheimsselskapet Trustix tilbyr nå telefonhjelp 24 timer i døgnet til profesjonelle Linux-brukere, og det er første gangen et slikt tilbud ser dagens lys i Norge.

– Vi lager selv produkter på Linux-plattformen, og ønsker derfor å kunne tilby support til kunder som benytter Linux, sier direktør for kundetjenester i Trustix, Helge Stranden.

Trustix er et programvareselskap som har utviklet Xploy, en administrasjonsmodul for Linux-servere, samt XSentry, en brannmur for Linux. Det er systemadministrative løsninger for næringslivet, som er selskapets forretningsområde.

Norske bedrifter skal vinnes

For å få hjelp innen en time, vil prisen være i underkant av 24.000 kroner per år. Respons innen fire timer koster 12.000 kroner per år, og hjelp innen åtte timer koster 7.900 kroner.
Velger man en toårskontrakt, er hjelpen noe rimeligere.

Annonse


– Allerede nå tilbyr vi support lokalt i Trondheimsregionen, men vi ønsker nå å markedsføre produktet vårt til bedrifter i hele Norge. Men tilbudet begrenser seg ikke til norske bedrifter – dette er et tilbud som bedrifter i alle land i utgangspunktet kan benytte, mener Stranden.

Støtter alle kjente distribusjoner

Det nyopprettede senteret støtter Linux-distribusjoner fra Red Hat, SuSe, Mandrake, Turbolinux og Caldera. Tidligere i sommer inngikk Trustix en samarbeidsavtale med SuSe.

I tillegg til å være etablert i Norge, er Trustix også etablert med et kontor i den indonesiske hovedstaden Jakarta. Stranden opplyser at USA nå står for tur, og mye tyder på at de åpner et kontor på den amerikanske Vestkysten.

Mot Linux-aksept i næringslivet

De siste versjonslanseringene til sentrale Linux-distributører som Red Hat og SuSe, tyder på at Linux er i ferd med å sikre seg et solid feste i næringslivet. De største aktørene tilbyr nå brukerstøtte til næringslivet, noe som lenge var nesten fraværende i dette markedet.

Mangel på brukerstøtte har lenge vært en de større bremsefaktorene, for utbredelse av Linux i profesjonelle bedriftsmiljøer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse