Annonse


Første Bluetooth-headset lansert

GN Netcom kunne før helgen lansere verdens første kommersielt tilgjengelige headset som tar i bruk den nye standarden for trådløs radiokommunikasjon.

Godkjent

GN 9000 har fått offisiell godkjenning av Bluetooth Qualification Body, og lanseringen kom mens mange ventet på at det skulle bli Ericsson som først skulle klare å levere sitt produkt.

– Dette headsettet vil gjøre det mulig for brukere å kommunisere med et stort utvalg av forskjellige Bluetooth-produkter, inkludert mobiltelefoner, personlige datamaskiner, PDA-er, og andre slike enheter – uten en eneste tråd, og fullstendig handsfree, sier CEO Niels B. Christiansen i en pressemelding fra GN Netcom.

Selve headsettet kommer med basestasjon, og har en rekkevidde for Bluetooth-kommunikasjon på opp til 10 meter. Basestasjonen kan plugges inn i en hvilken som helst vanlig telefon, som da i praksis gir telefonen Bluetooth funksjonalitet (den er altså i første omgang ikke beregnet på mobiltelefoner).

Annonse
Stiv pris

Veiledende utsalgspris i USA er satt til $499. GN 9000 fås også uten basestasjon, da er prisen $299. Bestillinger tas fra 2. Oktober, og de første kundene vil motta sine headsett fra og med November – så den er altså ikke HELT lansert enda…(hiv den ut i butikkene denne måneden så er dere først, Ericsson!)

GN Netcom er et firma med headset-løsninger som spesialfelt, og ble nylig medlem av Bluetooth Special Interest Group. De har hovedkontorer i Danmark og USA, og er del av GN Great Nordic-gruppen.

For mer informasjon om GN 9000, besøk GN Netcom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse