Annonse


Microsoft spammer dine venner

MSN Explorer er en kombinert nettleser, medieavspiller, e-postboks, og chatmaskin. Den skal være brukervennlig, og inneholder ikke så mange vanlige menyer og innstillinger.

Derimot kommer den med en del forslag til brukeren, og ber for eksempel om du vil importere alle kontaktene fra MS Outlook. Deretter spør den om du du vil “fortelle dine venner at du har byttet e-postadresse”.

Ond sirkel

Svarer du ja på det spørsmålet, sender programmet ut spam-mail til alle adressater i kontaklisten din, med reklame for MSN Explorer, ifølge ComputerSweden. De som blir spammet på denne måten oppfordres naturligvis til å laste ned MSN Explorer, som igjen kan føre til ny spamming av alle i adresseboken.

Woody Leonhard i nyhetsbrevet Windows Watch sier ifølge ComputerSweden:

– Dette er ikke ulovlig, siden programmet først forteller hva det har tenkt å gjøre, men det er nok hverken å regne som etisk eller god oppførsel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse