Annonse


Barna får eget domene?

Den 37 år gamle pappaen Page Howe leverer nå en søknad til Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN), om å få opprette og kontrollere nett-suffikset .kids, på vegnet av sitt selskapet Kids Domain.

– Det er mye innhold på nett som ikke er egnet for små barn. På denne måten vil barna få et sted å gå som både er trygt og underholdende, sier Page Howe til CNet News.

Vil holde snusket ute

Naturligvis er et eget .kids-suffiks en glimrende kanal for rettet markedsføring og reklame, men Kids Domain søker også om full kontroll over .kids, slik at alle som forsøker å utnytte de unge surferne kan bli sparket ut.

Først i Juli i år ble det åpnet for registrering av nye nett-suffikser utover de vanlige .com, .net, .mil, .edu, og .gov. Howe har allered brukt $500 000 på søknaden som skal behandles av de nitten styremedlemmene i ICANN, og har ytterligere $10 millioner satt til side for Kids Domain, skriver CNet.

Mye av problemet med innføring av nye suffikser på Internett er relatert til opphavsrett, og det fryktes en rekke søksmål forbundet for eksempel med eksisterende registrerte domenenavn som dukker opp med nye “etternavn”.

Annonse