Annonse


Vi prøvekjører Nokia 3310

Det ser rett og slett ut som om Nokia har bestemt seg for å videreføre den gedigne suksessen 3210, ved å lage et nytt og bedre design, og hive inn et par nye funksjoner. Og hvorfor ikke? Resultatet er en pen og overraskende allsidig telefon, med spesiell fokus på SMS, ringetoner, og grafikk.

Chat

Nokia 3310 har en del nytt å by på, blant annet muligheten for chat. Nå er nok dette den oppskrytte funksjonen i denne telefonen, men til syvende og sist dreier det seg bare om vanlige SMS tekstmeldinger med et nytt grensesnitt; forskjellen er at du må bestemme deg for å chatte med én person, og så kan du bare skrive nye meldinger uten å velge mottaker hver gang. Beskjedene kommer så opp på skjermen over hverandre, og du kan bla deg gjennom disse som i vanlige chat-programmer.

Naturligvis har du også redigerbare maler med tekst klar for innsetting i tekstmeldingene, men i tillegg fins det et eget menyvalg for å sette inn åtte forskjellige smileys 🙂 Espen med kjempe-3310

Det som derimot er en minst like stor nyhet på SMS-fronten er at du nå kan skrive tekstmeldinger på opptil 459 tegn. Dette “jukser” 3310 seg til ved å sende flere meldinger etter hverandre, som du må betale for, men det betyr i hvert fall at du slipper å få panikk når du begynner å gå over 150 tegn.

Annonse


Ringetoner og bilder

En annen kjærkommen funksjon er muligheten til å knytte spesielle ringetoner til utvalgte personer i telefonboken. Du har 35 innebygde ringelyder å velge mellom, og 7 egendefinert. Du kan også komponere dine egne melodier på telefonen. Opptil 8 telefonnummer kan i tillegg lagres med stemmeoppringing, og du kan legge hurtigoppringing av dine mest brukte nummer til tastene 1-9 (1 er mobilsvarnummeret).

3310 har også muligheten til å sende bildemeldinger, med tilhørende tekst. En håndfull bilder følger med, og du kan laste ned nye, blant annet fra Club Nokia. Bilder av denne typen kan også settes som såkalt “screensaver”. Dette betyr at bildet fyller skjermen på samme måte som en operatørlogo, etter at telefonen ikke har blitt brukt på et par sekunder. Hver brukerprofil kan ha sitt eget screensaver-bilde, slik at du lett kan se om du for eksempel er i “stille”-modus eller bruker “kraftig”-profilen.

En hardhaus

Telefonen har også innebygd vibrering, og en egen funksjon for å skrive huskelapper. Fire spill følger med, blant annet Snake II og et helt nytt romfarts-skytespill, som også tar i bruk vibrering mens du spiller.

Det eneste jeg finner å utsette på 3310 i første omgang, er vanskelighetsgraden på å få av batteridekselet. Det sitter så fordømt godt fast at du er redd for å ødelegge telefonen når du bryter det løs – hvis du i det hele tatt får den til å rikke på seg. Flere i vår redaksjonen måtte gi opp ethvert forsøk på å åpne telefonen, og selv med den rettet teknikken er den et ork (Men kanskje dette sier mer om ITavisens redaksjon enn om Nokia 3310… )

Når du først har fått av bakdekselet, kan du også ta av fronten og bytte ut hele dekselet, slik at du skifte utseende og farge på telefonen.

Ny Nokia-suksess?

Ellers tyder det meste på at dette vil bli en suveren arvtaker til bestselgeren 3210, og vil nok utvilsomt lykkes i å forføre SMS-generasjonen med sin runde design og småfestlige funksjoner.

Hvis du ikke ønsker wap da, naturligvs…

Vi har blant annet hørt fra Telebutikken, som forventer å få inn et begrenset antall 3310 neste uke. Prisen skal visstnok ligge i underkant av 2 000 kroner, altså omlag det samme som 3210 da den først kom på markedet.

Annonse